ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
TIP

  • Διαβάστε πάντα ολόκληρη τη συνταγή χωρίς να θεωρείτε κάποια βήματα ή υλικά δεδομένα.
  • Ταξινομήστε στον πάγκο όλα τα απαιτούμενα υλικά. Θα μειώσει αισθητά τον χρόνο ολοκλήρωσης του γλυκού σας.
  • Φέρτε τα υλικά ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου προκειμένου να εκτελεστεί σωστά η συνταγή.
  • Μην ξεχνάτε να βουτυρώνετε πάντα το ταψί σας ή να στρώνετε στον πάτο του ειδικό αντικολλητικό χαρτί. Αφενός θα γλιτώσετε τα γλυκά από το κάψιμο και αφετέρου θα γλιτώσετε και εσείς από το πλύσιμο.
  • Το μεγαλύτερο ποσοστό συνταγών χρειάζονται προθερμασμένο φούρνο. Μην το ξεχνάτε ποτέ, γιατί κερδίζετε σε χρόνο και εικόνα.
  • Χρησιμοποιήστε άλλον δοσομετρητή για τα υγρά και άλλον για τα στερεά.
  • Ακολουθήστε κατά γράμμα την ποσότητα που χρειάζεται για το κάθε υλικό, χρησιμοποιώντας τις ειδικές μεζούρες.
  • Αποφύγετε να ανοιγοκλείνετε την πόρτα του φούρνου σας, ειδικά όταν έχετε μέσα παρασκευάσματα που χρειάζεται να φουσκώσουν.
  • Όταν φτιάχνετε γλυκά και θέλετε να βάλετε μέσα ξηρούς καρπούς, θα πρέπει να τους αλευρώσετε ώστε να μην «κάτσουν» στον πάτο του γλυκού σας.
  • Συνηθίζετε να κοσκινίζετε τα υλικά σας όπως για παράδειγμα το κακάο, το αλεύρι, καθώς δημιουργεί μία πολύ ωραία οπτική και γευστική αίσθηση, και αφαιρεί οποιοδήποτε ίχνος από σβώλους.
  • Μην σπάτε τα αυγά απευθείας στο μπολ με το μίγμα, γιατί μπορεί να πέσουν κομμάτια από τσόφλια.
  • Τοποθετήστε τα υλικά μέσα στο μπολ, ακολουθώντας τη σειρά που σας υποδεικνύει η συνταγή και όχι όλα μαζί. Αυτό θα σας βοηθήσει στο να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  • Χρονομετρητής! Βασικό εργαλείο για να μην πάει όλος ο κόπος σας χαμένος. Μόλις βάλετε το ταψί στον φούρνο, ορίστε τον χρόνο που απαιτεί το παρασκεύασμα για να ψηθεί.
  • Διαλύστε το Κορν Φλάουρ σε κρύο νερό ή άλλο υγρό, προκειμένου να μη σβωλιάσει.
  • Τις ζελατίνες τις μαλακώνετε μόνο σε κρύο νερό, γιατί αλλιώς διαλύονται.
  • Για την ανάμιξη στερεών και υγρών συστατικών, ρίξτε σιγά-σιγά τα υγρά στα στερεά. Με αυτόν τον τρόπο θα διαλυθούν πιο εύκολα και δεν θα σβωλιάσουν.
  • Για να δείτε εάν έχει γίνει το κέικ σας, βυθίστε στο κέικ ένα μαχαίρι ή ξύλινο καλαμάκι (σαν αυτό που χρησιμοποιούμε στα σουβλάκια). Αν βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμο.
  • Αν θέλετε να προσθέσετε φρούτα στο ζελέ, αφήστε το πρώτα να κρυώσει λίγο και μετά προσθέστε τα. Αυτό θα κάνει τα φρούτα σας να «κάτσουν» στη μέση του ζελέ και όχι πάνω ή κάτω.
  • Για να μην πανιάσει το φύλλο της πίτας σας, κάντε της τρύπες με ένα πιρούνι ή χαράξτε την. Με αυτόν τον τρόπο διώχνετε τους υδρατμούς και δεν πανιάζει το φύλλο σας.
  • Μην σκεπάζετε από την αρχή την πίτα σας με αλουμινόχαρτο, γιατί δεν πρόκειται να γίνει τραγανό το φύλλο σας.
  • Όταν ετοιμάζετε γλυκές πίτες που περιλαμβάνουν γέμιση φρούτων, υπολογίστε πολλή περισσότερη γέμιση, γιατί τα φρούτα όταν ψηθούν χάνουν μεγάλο μέρος από τα υγρά τους και η γέμιση θα λιγοστέψει αρκετά.
  • Μπορείτε να προσθέσετε όποιο φρούτο επιθυμείτε στο ζελέ, εκτός από φρέσκο ανανά και ακτινίδιο γιατί τα συγκεκριμένα φρούτα περιέχουν κάποιο ένζυμο που δεν αφήνει την ζελατίνη να πήξει .
  • Όταν φτιάχνουμε πίτες, η γέμιση θα πρέπει να είναι πάντα κρύα, γιατί αλλιώς θα τρυπήσει το φύλλο μας.
  • Για εύκολο και γρήγορο λιώσιμο της κουβερτούρας, μπορείτε να την κόψετε κομματάκια και να τη βάλετε για λίγα λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων.