ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Τούρτα μπανόφι με σοκολάτα και καραμέλα
από την Ντίνα Νικολάου
Διαγωνισμός Διαγωνισμός
Δώσε την ψήφο σου στη συνταγή:
Υλικά ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 8 ώρες
ΣΚΕΥΗ: Μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 28 εκατοστών και ύψους 6 εκατοστών

ΥΛΙΚΑ:
1 συσκευασία Βάση για Τούρτα με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσήζκεϊκ ΓΙΩΤΗΣ
700 ml γάλα
1 φάκελο Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελο (100 γρ.) Garni Ζαχαρο- πλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
1/2 φλιτζ. τσαγιού Σιρόπι με γεύση Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ
4 μπανάνες ώριμες (αλλά όχι λιωμένες)

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μίξερ 700 ml κρύο γάλα. Προσθέτουμε τo περιεχόμενο του φακέλου Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσήζκεϊκ και του φακέλου Garni. Χτυπάμε το μίγμα στο μίξερ για 4-5 λεπτά μέχρι να πήξει. Σε ένα βαθύ πιάτο λιώνουμε τις 2 καθαρισμένες μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε τον πολτό μπανάνας στο μίγμα με τις κρέμες και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σε μια στρογγυλή πιατέλα τοποθετούμε τη φόρμα. Βάζουμε μέσα την πρώτη ψημένη Βάση για Τούρτα. Περιχύνουμε τη Βάση με 2 κουτ. σούπας Σιρόπι Καραμέλα και με ένα πινέλο το απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια. Συνεχίζουμε με το 1/3 από το μίγμα κρέμα - μπανάνα. Το στρώνουμε καλά ώστε να έχει ίσο πάχος σε όλη την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε το μίγμα με 2 κουτ. σούπας Σταγόνες Κουβερτούρας. Βάζουμε πάνω στην κρέμα τη δεύτερη ψημένη Βάση για Τούρτα. Περιχύνουμε και πάλι με 2 κουτ. σούπας Σιρόπι Καραμέλας και το απλώνουμε καλά με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια. Συνεχίζουμε με ακόμα 1/3 μίγμα κρέμα-μπανάνα και το στρώνουμε καλά με τη ράχη ενός κουταλιού. Πασπαλίζουμε και πάλι με 2 κουτ. σούπας Σταγόνες Κουβερτούρας. Σκεπάζουμε την κρέμα με την τρίτη ψημένη Βάση την οποία περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας Σιρόπι Καραμέλας και με ένα πινέλο το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα - μπανάνα την οποία στρώνουμε καλά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από τις Σταγόνες Σοκολάτας και το υπόλοιπο Σιρόπι Καραμέλας. Σκεπάζουμε το γλυκό με πλαστική μεμβράνη και το παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 8 ώρες. Την ώρα του σερβιρίσματος αφαιρούμε τα πλαϊνά της φόρμας. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες, τις οποίες κολλάμε περιμετρικά στα τοιχώματα της τούρτας.

ΤΙΡ: Προαιρετικά, μπορείτε να γαρνίρετε
με Τριμμένο Μπισκότο και Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ