ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Cookies με 2 είδη σοκολάτας, γεμιστά με ΓΙΩΤΗΣ Crème
από την Ντίνα Νικολάου
Διαγωνισμός Διαγωνισμός
Δώσε την ψήφο σου στη συνταγή:
Υλικά ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 15 - 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 35 COOKIES:
• 120 γρ. Σοκολάτα Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σπασμένη σε μέτρια κομμάτια
• 120 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) σε μέτρια κομμάτια
• 300 γρ. Ζάχαρη Καστανή FYTRO
• 3 βιολογικά αυγά
• 120 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
• 120 γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
• 1½ κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
• 120 γρ. Σοκολάτα Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
• 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème

Εκτέλεση:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Σε μπεν μαρί (δηλαδή σε μεταλλικό μπολ στερεωμένο πάνω από μία μέτρια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό) λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και βελούδινο. Απομακρύνω το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνω την κουβερτούρα να κρυώσει λίγο (ώστε να μην καίγομαι όταν τη φέρω στα χείλη μου). Προσθέτω τη ζάχαρη και τα αυγά, τα οποία έχω χτυπήσει καλά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και ανακατεύω καλά με μία σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνω το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτω την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος (τα κομματάκια της δεν θα λιώσουν τελείως, παρά θα σκορπίσουν ομοιόμορφα στο μείγμα). Στρώνω μία λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω μία κουταλιά από το μείγμα και το βάζω στο ταψί, πιέζοντάς το λίγο με τη ράχη του κουταλιού για να πλατύνει. Συνεχίζω με κουταλιές από το υπόλοιπο μείγμα, τις οποίες βάζω σε απόσταση περίπου 5 εκ. τη μία από την άλλη, γιατί τα μπισκότα θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Συνολικά φτιάχνω περίπου 35 μπισκότα. Τα ψήνω για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθούν, αλλά να παραμείνουν σχετικά μαλακά και αφράτα. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.

ΓΕΜΙΣΗ: Σε ένα μίξερ χτυπάω τη ΓΙΩΤΗΣ Crème σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παίρνω ένα cookie, το αλείφω από την κάτω πλευρά του με την Crème και το ενώνω με άλλο ένα cookie, φτιάχνοντας ένα σάντουιτς. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα μπισκότα και τα σερβίρω.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ