ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Γλυκό με κρέμα, Φρουί Ζελέ και φρούτα στο ποτήρι
από την Ντίνα Νικολάου
Διαγωνισμός Διαγωνισμός
Δώσε την ψήφο σου στη συνταγή:
Υλικά ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 4 ώρες στο ψυγείο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΠΟΤΗΡΙΑ:
1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Τσηζκέικ
1 φάκελο garni Ζαχαροπλαστικής Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Βανίλια 100 γρ.
1 φάκελο Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Φράουλα 100 γρ.
300 γρ. φρέσκα κόκκινα φρούτα κομμένα σε κομμάτια αν είναι μεγάλα (φράουλες, μύρτιλα, κεράσια, σμέουρα) ή κατεψυγμένα 700 ml γάλα

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Φράουλα διαλύοντας το περιεχόμενο του φακέλου σε ένα ποτήρι (200-250ml) βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Έπειτα προσθέτουμε ένα ποτήρι (200-250ml) παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε το Φρουί Zελέ σε ένα μικρό πυρέξ ταψάκι διαμέτρου 20 εκατοστά, στο οποίο έχουμε στρώσει τα κόκκινα φρούτα. Μόλις κρυώσει λίγο, σκεπάζουμε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά.

Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Τσηζκέικ χτυπώντας το περιεχόμενο του φακέλου με 500 ml γάλα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το garni Ζαχαροπλαστικής Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Βανίλια βάζοντας στο μπολ του μίξερ το περιεχόμενο του φακέλου και 200 ml (1 φλυτζάνι τσαγιού) κρύο γάλα και χτυπάμε για 5’ μέχρι το μίγμα να «στέκεται». Ενώνουμε απαλά τα δύο μίγματα. Στρώνουμε το καινούργιο μίγμα σε ένα πυρέξ 20 εκατοστά, ισιώνοντας την επιφάνειά του με τη ράχη ενός βρεγμένου κουταλιού. Σκεπάζουμε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και παγώνουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Μόλις σφίξουν και οι δύο παρασκευές που έχουμε βάλει στο ψυγείο τις κόβουμε σε κομμάτια και στήνουμε τα κομμάτια εναλλάξ στα ποτήρια. Στολίζουμε την επιφάνεια με μύρτιλα, σκεπάζουμε κάθε ποτήρι με πλαστική μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Tip: Μπορούμε να κρατήσουμε τα γλυκάκια στο ψυγείο 3 ημέρες.Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ