Σαρλότ σοκολάτας, με σπιτικά σαβουαγιάρ και αλατισμένη καραμέλα γάλακτος
Διαγωνισμός
Υλικά

·100γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
·4 αυγά
·100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
·65γρ. άχνη ζάχαρη
·1 βανίλια
·1 κουταλιά της σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
·Λίγη άχνη για πασπάλισμα

*Κρέμα σοκολάτας:
·250γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 65% κακάο
·250γρ. κρέμα γάλακτος
·350γρ. φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
·1 σφηνάκι ποτό της επιλογής μας (ρούμι, ουίσκι, κονιάκ)

*Καραμέλα:
·225γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
·6 κ.σ. κρύο νερό
·113γρ. βούτυρο
·120 ml κρέμα γάλακτος
·1 κ.γ. αλάτι

*Σιρόπι:
·150 ml νερό
·1 κ.γ. καφές στιγμιαίος
·1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
·2-3 κ.γ. ποτό της επιλογής μας (ρούμι, ουίσκι, κονιάκ)

*Διακόσμηση:
·Κουβερτούρα σε νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ


Εκτέλεση:
*Σαβουαγιάρ:
Αρχικά χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια ώσπου να γίνει μια παχύρρευστη μαρέγκα. Στην συνέχεια, χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα, ρίχνουμε το μίγμα με τους κρόκους στη μαρέγκα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Κοσκινίζουμε το Αλεύρι μαζί με το Κακάο στο μίγμα και ξανά ανακατεύουμε με απαλές, κυκλικές κινήσεις, προσέχοντας μην "πέσει" το μίγμα μας. Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2-3 ταψιά και με ένα κορνέ φτιάχνουμε μπαστουνάκια των 7-8 εκ. περίπου. Πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη από πάνω, περιμένουμε 20" και ξανά πασπαλίζουμε με άχνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, ψηλά, στους 190° C για 10 λεπτά.
Μεγάλη προσοχή στο ανακάτεμα! Ανακατεύουμε λίγο και πολύ ελαφρά. Αν ταλαιπωρήσουμε το μίγμα μας θα χαθεί ο όγκος και θα χαλάσει!

*Κρέμα σοκολάτας:
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγί. Παράλληλα, τη ζεσταίνουμε και πριν βράσει την ρίχνουμε πάνω από την Κουβερτούρα, αφού πρώτα την έχουμε τεμαχίσει. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μίγμα. Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία, προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε. Τέλος, για άρωμα ρίχνουμε το ποτό που επιλέξαμε.

*Καραμέλα:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό, σε μέτρια θερμοκρασία και συγχρόνως ανακατεύουμε έως ότου πάρει η καραμέλα μας ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε με την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.

*Σιρόπι:
Βράζουμε την ζάχαρη με τον καφέ για 1-2 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ποτό.

Συναρμολόγηση:
Στρώνουμε στον πάτο μιας φόρμας τα σαβουαγιάρ, αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο σιρόπι ελαφρώς. Στη συνέχεια, βάζουμε την κρέμα, μετά την καραμέλα και ξανά σαβουαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλη μια φόρα μέχρι να τελειώσει η κρέμα μας και η καραμέλα. Βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες και όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε. Ραντίζουμε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ και τα κολλάμε γύρω από το γλυκό. Τελειώνουμε με τις Νιφάδες Σοκολάτας.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή