ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Τούρτα Λουλούδι
Διαγωνισμός
Υλικά

*Παντεσπάνι:
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
1 κούπα Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
1 κ.γ. σόδα
2 βανίλιες
1/4 κ.γ. αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1 κούπα γάλα φρέσκο πλήρες
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα βραστό νερό
*Μους Σοκολάτα:
400γρ.Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ με 54% κακάο (ψιλοκομμένη)
200γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
400γρ.κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι)
*Σαντιγί:
3 ΓΙΩΤΗΣ Crème
200γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
20γρ. κονιάκ
χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)


Εκτέλεση:
Για φόρμα 26 εκ.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε για 2’.
Προσθέτουμε το νερό και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Ψήνουμε στους 180°C για 40´.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 δίσκους.
Βράζουμε το γάλα και μόλις αρχίσει να φουσκώνει το ρίχνουμε στην Κουβερτούρα.
Μετά από 1’ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά.
Χτυπάμε δυνατά στο μίξερ την κρύα ΓΙΩΤΗΣ Crème, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κονιάκ και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Τοποθετούμε τον ένα δίσκο παντεσπάνι σε πιατέλα.
Απλώνουμε πάνω του τη μους.
Τοποθετούμε τον 2ο δίσκο.
Καλύπτουμε την τούρτα με σαντιγί.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή