μιλφειγ blackforest με κροκαν αμυγδαλου σοκολατας, σιροπι βυσσινο και γλασο σοκολατας γαλακτος
Διαγωνισμός
Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα
Λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ
Γάλα
1 Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
Λίγο σιρόπι βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ (διακόσμηση)
100γρ. Κροκάν (διακόσμηση)

Υλικά για red velvet
2 ½ φλ. Αλεύρι για ‘Ολες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
1 κ.σ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. αλάτι
2 φλ. ζάχαρη

Υγρά υλικά
2 μεγάλα αυγά
1 ½ φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. ξινόγαλα
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. υγρή βανίλια
4 κ.σ. χρώμα κόκκινο ζαχαροπλαστικής


Εκτέλεση:
Πρώτα ψήνω τη σφολιάτα στους 190 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Μετά την πασπαλίζω με άχνη για να καραμελωθεί και ψήνω στους 200 βαθμούς για 2 λεπτά. Μόλις κρυώσει την κόβω σε κομμάτια. Χτυπάω με γάλα την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γέυση Μιλφέιγ. Τη βάζω σε κορνέ για να την έχω έτοιμη.

Για red velvet
Κοσκινίζω όλα τα στέρεα υλικά και τα ανακατεύω με ένα κουτάλι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν λίγο. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ανακατεύω. Μετά ρίχνω τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στέρεα και ανακατεύω. Μοιράζω το μείγμα σε 2 ταψάκια σε μισαρισμένα (βούτυρο-αλεύρι)
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Για το στήσιμο: μια στρώση σφολιάτας, βάζω την κρέμα από πάνω και ξανά σφολιάτα. Θρυμματίζω το red velvet για ντεκόρ, ρίχνω το σιρόπι βύσσινο, τρίβω λίγη από την κουβερτούρα και την υπόλοιπη την ζεσταίνω και την ρίχνω διαδοχικά πάνω από το μιλφέιγ. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και ρίχνω διάσπαρτα τα κροκάν.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή