ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Manarola ( cingue terre )
Διαγωνισμός
Υλικά

*Για την κρέμα:
1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
30γρ. γκότζι μπέρι τριμμένο
400γρ. γάλα αμυγδάλου
10 ml λικέρ αμύγδαλο
60 ml Σιρόπι Βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ

*Για την επίστρωση:
150 ml γάλα αμυγδάλου
10γρ. Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
20γρ. ζάχαρη

*Για το μπισκότο:
3 ασπράδια αυγού
125γρ. άχνη ζάχαρη
75γρ. βούτυρο λιωμένο
60γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
40γρ. φιλέ αμυγδάλου τριμμένο
10γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
1 βανίλια

*Για το ντεκόρ:
10γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
100 ml νερό
50 ml ηλιέλαιο
Μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο
Μερικές πέρλες σοκολάτα
Μιξ εξωτικών φρούτων / Λίγο σιρόπι βύσσινο


Εκτέλεση:
Τοποθετούμε σε μία μπασίνα το γάλα αμυγδάλου και προσθέτουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα και χτυπάμε 5 λεπτά στο μίξερ. Στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε το γκότζι μπέρι, το λικέρ αμύγδαλο και το σιρόπι βύσσινο. Το μίγμα το βάζουμε σε μικρά κουπάτ και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

*Για το μπισκότο:
Παίρνουμε μια μπασίνα και χτυπάμε με μίξερ τα ασπράδια. Με το που γίνουν μαρέγκα προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το τριμμένο αμύγδαλο, το λιωμένο βούτυρο, το Κακάο και τέλος το Αλεύρι με την βανίλια.
Το βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί με ένα σιλικονούχο πινέλο, το απλώνουμε σε λεπτή επίστρωση και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για περίπου 4-5 λεπτά. Με το που το αφαιρέσουμε από τον φούρνο μπορούμε να του δώσουμε τα δικά μας σχήματα και καμπύλες.

*Για την επίστρωση:
Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και τα βράζουμε. Παράλληλα, σε ένα φλιτζάνι, βάζουμε το Κορν Φλάουρ με λίγο νερό και το διαλύουμε. Με το που πάρει βρασμό το γάλα μας, ρίχνουμε το Κορν Φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να γίνει σαν γλάσο. Το αφαιρούμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

*Για το πράσινο τραγανό φύλλο:
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, το Αλεύρι, τα χτυπάμε και ρίχνουμε μερικές σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Μετά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, που το έχουμε προθερμάνει, ρίχνουμε λίγο από το μίγμα και το ψήνουμε μέχρι να αφυδατωθεί και μετά το αφαιρούμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι και το βάζουμε πάνω σε χαρτί.

*Για το στήσιμο:
Παίρνουμε ένα πιάτο της αρεσκείας μας, παράλληλα ξεφορμάρουμε το γλυκό και το τοποθετούμε πάνω στο πιάτο μαζί με το μπισκότο. Στη συνέχεια τοποθετούμε το γλάσο που φτιάξαμε πάνω στο γλυκό και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (μιξ εξωτικών φρούτων, πέρλες σοκολάτας και το πράσινο τραγανό φύλλο) .
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή