Υλικά
*Για το παγωτό:
1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμάρια)
310 ml φρέσκο γάλα 3,7% λιπαρά, σε θερμοκρασία ψυγείου
90 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, σε θερμοκρασία ψυγείου
50 ml φυστικοβούτυρο
2 κ.σ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
1 κ.γ. στιγμιαίος καφές σε σκόνη
*Για το μπισκότο:
1/2 φλιτζάνι (113γρ.) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι (100γρ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι (65γρ.) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
1/4 φλιτζάνι (25γρ.) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, κοσκινισμένο
1/4 κ.γ. αλάτι
*Για την επικάλυψη:
1 πλάκα Σοκολάτα Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 65% κακάο
100γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια (ή άλλος ξηρός καρπός της αρεσκείας μας)
Εκτέλεση:
Για το παγωτό: Τοποθετούμε την ΓΙΩΤΗΣ Crème στην κατάψυξη για μισή ώρα. Στο μεταξύ χτυπάμε σε ένα μπολ την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια με το γάλα και την κρέμα γάλακτος για 5 λεπτά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την ΓΙΩΤΗΣ Crème για 3-6 λεπτά, προσθέτουμε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα και, στη συνέχεια, την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ανακατεύουμε 2 κ.σ. από το δεύτερο μέρος με το κακάο και τον καφέ δημιουργώντας μία πάστα, την οποία προσθέτουμε και ανακατεύουμε στην υπόλοιπη ποσότητα. Τοποθετούμε τις δύο κρέμες σε ξεχωριστές σακούλες ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
Για το μπισκότο: Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη και προσθέτουμε διαδοχικά το αυγό, το εκχύλισμα, το αλεύρι ΓΙΩΤΗΣ, το κακάο ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι και ομογενοποιούμε. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 25x38 εκ. στο οποίο έχουμε στρώσει αλουμινόχαρτο και το έχουμε αλείψει με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 7-8 λεπτά, έως ότου στερεοποιηθεί αλλά παραμένει μαλακό. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε δύο ίσα κομμάτια 12,5x38 εκ.
Συναρμολόγηση: Αφήνουμε ως βάση το ένα κομμάτι του μπισκότου. Απλώνουμε με τα κορνέ τη μία κρέμα κατά μήκος της μισής επιφάνειας του μπισκότου και την άλλη στο υπόλοιπο μισό. Ολοκληρώνουμε τοποθετώντας το δεύτερο κομμάτι μπισκότο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2-4 ώρες. Αν δεν χωράει το ταψί μας στην κατάψυξη, κόβουμε το σάντουιτς σε δύο κομμάτια 12,5x19 εκ. και τοποθετούμε σε διαφορετικά σκεύη.
Για την επικάλυψη: Λιώνουμε τη Σοκολάτα Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 65% κακάο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και την απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια του σάντουιτς. Πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και κόβουμε σε 11 μερίδες (σάντουιτς) διαστάσεων περίπου 12,5x3,5 εκ.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ