ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
λουκουμαδο-έκπληξη ή αλλιώς λουκουμαδότουρτα
Διαγωνισμός
Υλικά

2 κουτιά μείγμα για λουκουμάδες Γιώτης
300 γραμ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια Γιώτης
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα Γιώτης
900 ml γάλα
σοκολάτα τρούφα Γιώτης
τρούφα party decor Γιώτης
έτοιμο γλάσο Γιώτης
λάδι για τηγάνισμα
σιρόπι κομπόστας ή γλυκού του κουταλιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το χυλό για τους λουκουμάδες ανακατεύοντας το μείγμα του φακέλου με 300 γραμ. χλιαρό νερό, σύμφωνα με τις βασικές οδηγίες παρασκευής και τον αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 45’ λεπτά. Βάζουμε το λάδι να κάψει και παίρνουμε μικρές κουταλιές χυλού με ένα μικρό κουτάλι το οποίο το βουτάμε κάθε φορά σε νερό. Εναλλακτικά παίρνουμε χυλό στη χούφτα μας και τον κλείνουμε μέσα στο χέρι μας. Το χυλό που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με υγρό κουτάλι και τον ρίχνουμε στο λάδι.
Μόλις ροδίσουν οι λουκουμάδες, τους βγάζουμε και τους στρώνουμε σε μια φόρμα, κρατώντας στην άκρη 5-6 λουκουμάδες για το ντεκόρ. Πασπαλίζουμε με κανέλα & τους περιχύνουμε με το μέλι. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και σιρόπι κομπόστας ή γλυκού κουταλιού.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα, ανακατεύοντας το μείγμα του φακέλου στο μίξερ, αφού προσθέσουμε 400 ml γάλα και εκτελώντας σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής του φακέλου. Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτα στους λουκουμάδες.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια, ανακατεύοντας το μείγμα του φακέλου, αφού προσθέσουμε 500 ml γάλα και εκτελώντας σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής του φακέλου. Απλώνουμε την κρέμα βανίλια πάνω από την κρέμα σοκολάτα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σταθεροποιηθούν οι κρέμες & σερβίρουμε.
Βάζουμε τους λουκουμάδες που κρατήσαμε για το ντεκόρ.
Ετοιμάζουμε το έτοιμο γλάσο Γιώτης, βουτώντας το φάκελο σε ζεστό νερό.
Περιχύνουμε τους λουκουμάδες με το γλάσο.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτα και τρούφα party decor.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης