ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Διαγωνισμός
Υλικά

1)Παντεσπάνι
- Βάση για τούρτα με γεύση βανίλια (3 ψημένες βάσεις ΓΙΩΤΗΣ
- Σιρόπι για το παντεσπάνι – 150 γραμμάρια νερό + 150 γραμμάρια ζάχαρη (Τοποθετούμε σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά)

2)Γέμιση – Κρέμα Μπισκότο
- 2 φακελάκια Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
- 700 ml γάλα πλήρες
- Crème Κρέμα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
- Σιρόπι με γεύση Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- 20 γραμμάρια Λικέρ Amaretto
- 1 φακελάκι Ζελατίνη Granule ΓΙΩΤΗΣ

3) Γκανάζ επικάλυψης
- 100 ml φυτική κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
- 2 φακελάκια Κοτυβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 25 γραμμάρια μαργαρίνη

4) Για την Διακόσμηση
- 2 συσκευασίες Λευκή Σοκολάτα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
- Μπισκότα της επιλογής σας
- Πουράκια σοκολάτας
- Σοκολατένια στικ με άρωμα καπουτσίνο (προαιρετικά)
- 50 γραμμάρια γκανάζ σοκολάτας αφρατεμένα με 50 γραμμάρια χτυπημένη κρέμα γάλακτος φυτική 35% λιπαρά

Εκτέλεση:
Για την Κρέμα Μπισκότο : Βάζουμε τη Ζελατίνη σε ένα μπολ με 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει για 4 λεπτά. Σ΄ένα άλλο μπολ βάζουμε τα 700 ml γάλα και προσθέτουμε το περιεχόμενο απ’τα 2 φακελάκια Άνθος αραβοσίτου Στιγμής Μπισκότο. Χτυπάμε το μιγμα με σύρμα για 2 λεπτά, αφού έχουμε πρσθέσει τη ζελατίνη, το λικέρ και 3 κουταλιές σιρόπι καραμέλα Γιώτης. Στη συνέχεια αναμειγνύουμε την κρέμα μπισκότο με τη χτυπημένη παχύρευστη κρέμα γάλακτος.

Για τη γκανάζ επικάλυψης : Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 100 ml κρέμα γάλακτος (1/2 φλυτζάνι τσαγιού). Σε μπασίνα βάζουμε τις σταγόνες κουβερτούρα με το μέλι και το βούτυρο και περιχύνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε 2 λεπτά και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήνουμε για μισή ώρα να σταθεροποιηθεί η γκανάζ.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ :
Σε στρογγυλό τσέρκι 24 εκατοστών τοποθετούμε το 1Ο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε. Με κορνέ τοποθετούμε μία στρώση κρέμα μπισκότο . Επαναλαμβάνουμε την ίδια τακτική για τα 3 παντεσπάνι. Τοποθετούμε το τσέρκι στην κατάψυξη για 3 ώρες. Ξεφορμάρουμε (με τη βοήθεια φλόγιστρου εάν χρειαστεί) και επικαλύπτουμε με τη γκανάζ σοκολάτας. Για τη διακόσμηση : Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα και αφρατεύουμε 50 γραμμάρια γκανάζ σοκολάτας με 50 γρμμάρια αφρατεμένη σαντιγύ. Περιχύνουμε τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα και διακοσμούμε με τα πουράκια τα μπισκότα, τα στικ σοκολάτας και στη βάση της τούρτας περιμετρικά με την αφρατεμένη γκανάζ.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!!!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης