ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Διαγωνισμός
Υλικά

250 γρ. βούτυρο
400 γρ. ζαχαρη
4 αυγά μεγάλα
280 γάλα ανάμεικτο με χυμό πορτοκαλιού
500 γρ. αλεύρι φαρίνα γιώτης κόκκινη κοσκινισμένη, ανακατεμένη με 3 κουταλιές μπέικιν, ξύσμα πορτοκαλιού και 1 πρέζα αλάτι.
8 κουταλιές κακάο διαλυμένο σε 9 κουταλιές χλιαρό γάλα
500 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο

Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε το βούτυρο καλά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αυγά. Ρίχνουμε στο μίξερ το γάλα με τον χυμό εναλλάξ με το μείγμα αλεύρι.
Αδειάζουμε το μισο μείγμα σε ένα ταψάκι , 35χ23 στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Στο υπόλοιπο μείγμα ρίχνουμε το μείγμα του κακάου. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο δεύτερο ταψάκι. 35χ23 .
3. Ψήνουμε στους 200 C, στις αντιστάσεις πανω κάτω περίπου 60'.
Αφήνουμε να σταθούν 5-10' και τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
4. Τα κόβουμε κατα μήκος σε 5 λωρίδες, με πλάτος 4 εκ. η καθεμιά. Ενώνουμε με μαρμελάδα εναλλάξ τις λωρίδες, σχηματίζοντας καρό.
6. Περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και party deco
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης