ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Σοκολατοφραουλένιος πειρασμός
Διαγωνισμός
Υλικά

•3 βάσεις παντεσπάνι με γεύση σοκολάτα
( 1συσκευασια )
• 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα
• 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση φράουλα
• 750 ml πλήρες γάλα
Για το σιρόπι :
•150 γραμμάρια ζάχαρη (1 φλυτζάνι)
•150 ml γάλα ( 1 φλυτζάνι)
• λίγο κανέλα
Για την διακόσμηση
• τριμμένο μπισκότο
•τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή

Εκτέλεση:
• Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι, ρίχνοντας το νερό, την ζάχαρη και λίγο κανέλα. Αφού αρχίσει το νερό να κοχλάζει, σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
• Σε μια στρογγυλή πιατέλα (ή κάποιο άλλο σκεύος στρογγυλό ) τοποθετούμε την μια στρώση παντεσπάνι από την πλευρά με τρύπες ώστε να απορροφηθεί το σιρόπι. Είναι ήδη κομμένη στην συσκευασία αλλιώς με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε σε 3 παντεσπάνια.
• Αφού ετοιμαστεί το σιρόπι ρίχνουμε με ενα κουτάλι σιγά σιγά και αφήνουμε να απορροφηθεί.
•Τώρα θα ετοιμάσουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με σοκολάτα σε ένα μπολ απλώς χτυπώντας την με το μίξερ σε 400 ml γάλα ( 2 1/4 φλιτζάνια) για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει το μίγμα.
• Αφού το παντεσπάνι απορρόφησε το σιρόπι, ρίχνουμε περίπου το 1/3 του μίγματος με σοκολάτα πάνω στο παντεσπάνι και απλώνουμε.
•Στην συνέχεια βάζουμε το δεύτερο παντεσπανι απο πάνω και ξανά ρίχνουμε σιρόπι ώστε να ποτίσει και να σιροπιαστεί καλά.
•Τοποθετούμε την κρέμα σοκολάτα στο ψυγείο να σφίξει.
• Τώρα ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση φράουλα ρίχνοντας την σκόνη σε ένα μπολ με 350 ml γάλα (1 3/4 φλυτζάνια) και χτυπάμε με το μίξερ για 2 λεπτά μέχρι να διαλυθούν τα κομματάκια σκόνης.
• Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει καλά.
• Έπειτα την βγάζουμε απο το ψυγείο και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια απο το δεύτερο παντεσπάνι.
• Τοποθετούμε και το τρίτο τελευταίο παντεσπάνι όπου ξανά ποτίζουμε σιγά σιγά με σιρόπι.
• Βγάζουμε από το ψυγείο την κρέμα σοκολάτας και ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα πάνω στο παντεσπάνι αλλά και γύρω γύρω απο την τούρτα μας ώστε να καλυφθεί ολόκληρη. Χρησιμοποιούμε σπάτουλα για ευκολία.
• Διακοσμίζουμε με τριμμένο μπισκότο σε όλη την επιφάνεια αλλά και γύρω γύρω απο την τούρτα.
• Σχηματίζουμε μια καρδιά στην επιφάνεια και ρίχνουμε μέσα τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη.
•Μπορούμε να ομορφύνουμε την τούρτα με κομματάκια φράουλας είτε πολύχρωμα κουφετάκια.
• Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να σφίξει και έπειτα σερβίρουμε.
Καλή μας απόλαυση!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή