Υλικά
500 γρ. Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
8 γρ. Μαγιά
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γ. ζάχαρη
3 ποτήρια χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνισμα
Για γαρνίρισμα 1 σιρόπι σοκολάτας κ μια σαντιγί Γιώτης
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο μισό χλιαρό νερό ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι μαζί με το αλάτι και ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά και ανακατεύουμε προσθέτοντας και το υπόλοιπο χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι το ζυμάρι να τριπλασιαστεί σε όγκο.
Βάζουμε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα. Ανακατεύουμε τον χυλό και με δυο κουτάλια φτιάχνουμε λουκουμάδες και τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες λίγους-λίγους ανακατεύοντάς τους με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τους βγάζουμε με την κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Τέλος τους σερβίρουμε περιχυμένους με σιρόπι σοκολάτας και σαντιγί.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ