ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
vegetarian τσιζκέικ με φράουλες και σιρόπι βύσσινο και τριμμένο μπισκότο
Διαγωνισμός
Υλικά

Για τη βάση:
* 200 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα ψίχα
* 1 φλ. (100 γρ.) χουρμάδες μουλιασμένοι σε χλιαρό νερό για 15′
* 1 κ.σ. αλάτι Ιμαλαΐων
* 70 γρ. τριμμένη καρύδα
* 190γρ. Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
* 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
* 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

Για τη μαρμελάδα:
* 200 γρ. φράουλες
* 200 γρ. σμέουρα
* 1 1/2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

Για τη γέμιση:
* 200 γρ. ωμά κάσιους, μουλιασμένα για 8 ώρες
* 200 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση τσιζκέικ ΓΙΩΤΗΣ
* 6 κ.σ Crème ΓΙΩΤΗΣ
* ξύσμα από 2 λεμόνια
* 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
* 500ml γαλα αμυγδάλου
* 4 κ.σ. χυμός λεμονιού
* 1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
* 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

για διακόσμηση:
* 60 ml Σιρόπι Βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ, μύρτιλλα, φράουλες, σμέουρα

Εκτέλεση:
Για τη βάση:
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με τους ψιλοκομμένους χουρμάδες και την τριμμένη καρύδα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα το τριμμένο μπισκότο, το σιρόπι σφενδάμου, το χυμό λεμονιού και τέλος το αλάτι Ιμαλαΐων.
Σε αποσπώμενη φόρμα στρώνουμε το μείγμα και το πατάμε καλά με τη σπάτουλα για να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.

Για τη μαρμελάδα:
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες και τα σμέουρα και στη συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

Για τη γέμιση:
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μουλιασμένα κάσιους, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα την κρέμα ζαχαροπλαστικής , το γάλα αμυγδάλου, την Crème Γιώτης.
Προσθέτουμε τον κουρκουμά και χτυπάμε για ένα λεπτό.

Τέλος, αναμιγνύουμε τη μαρμελάδα με τη γέμιση και απλώνουμε το μείγμα στη βάση.
Διακοσμούμε με σιρόπι βύσσινο, μύρτιλλα, φράουλες & σμέουρα.

Τοποθετούμε το τσιζκέικ στο ψυγείο.

Καλή σας απόλαυση!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή