Υλικά
Για τη βάση:
- 200γρ. ηλιέλαιο
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 2 συσκευασίες βανίλια
- 1/2 κ.γ κανέλα
- 4 κ.σ νερό
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 500 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 100γρ. Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
Για τη Γέμιση:
- 300 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι & βερίκοκο
- 60 ml Σιρόπι βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ
Για τη διακόσμηση:
- ακτινίδια
- φρούτα του δάσους
Εκτέλεση:
* Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη βανίλια.
* Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την άχνη, το ηλιέλαιο , το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ, τις βανίλιες, το τριμμένο μπισκότο και το νερό και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.
* Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ.
* Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο σε ταρτιέρα .
* Χτυπάμε στο μίξερ τη μαρμελάδα μαζί με το σιρόπι βύσσινο και το απλώνουμε στο φυλλο.
* Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45΄, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
* Αφού κρυώσει, διακοσμούμε με ακτινίδια και φρούτα του δάσους.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ