κεικ-σοκολατοπιτα
Διαγωνισμός
Υλικά

1φαρινα γιωτης
4 αυγα
2 κούπες ζαχαρη
200γρ βούτυρο, 50ml ηλιαιλαιο
1φακελο σταγόνες σοκολάτας γάλακτος γιωτης
1σφηνακι κονιακ
1κουτ.γλυκου τριμμένο μπαχαρι
2 πορτοκαλια χυμό και ξύσμα
1 1/2 κούπα γαλα
1 1/2 κούπα κακάο γιωτης
Τριμμένο φυστίκι αιγινης για το γαρνιρισμα
Γλασο :1 κουβερτούρα γιωτης 65 %κακαο
2 κουτ.σουπας βούτυρο
2 κουτί. Σούπας γαλα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, αυγά και ζάχαρη, μέχρι να αφρατεψουν
Προσθέτω το κονιακ, κακάο, χυμό και ξύσμα πορτοκαλι, το μισό αλεύρι
Στη συνέχεια το γαλα, το ηλιαιλαιο, μπαχαρι, το υπόλοιπο αλεύρι
Ανακατεύω πολύ καλά,τέλος προσθέτω τις σταγόνες.
Τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα,
Αφηνω 10 λεπτά στο ψυγείο.
Ψήνω στους 180 για 15 λεπτά και μετά στους 200 για περίπου 40 λεπτά, να μην (κολλάει στο μαχαίρι)
Γλασο :λιώνω τα υλικά στο Μπεν Μαρί και απλώνω στο ζεστό γλυκό.
Γαρνίρω με τα φυστίκια και σερβίρω.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή