ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Διαγωνισμός
Υλικά

500 γρ. Αλεύρι
250 γρ. Μαργαρίνη
250 γρ. Γάλα εβαπορέ (125 ml νερό-125 ml γάλα)
200 γρ. stevia (στέβια) αντί κρυσταλλική ζάχαρη
4 βανίλιες σκόνη
3 Φρέσκα αυγά
Μια συσκευασία μαγιά
4- 5 κουταλιές σούπας κακάο (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη

Μία συσκευασία άνθος αραβοσίτου καραμέλα και
350 γρ. γάλα

Μία συσκευασία άνθος αραβοσίτου φράουλα και 350 γρ.γάλα για την παρασκευή

Μία με δύο κουταλιές σούπας τρούφα σοκολάτας(προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά την μαργαρίνη με μίξερ ή(χειρός) για 3-4 περίπου λεπτά, ρίχνοντας σταδιακά την στέβια(ζάχαρη), μετά τα αυγά ένα-ένα, την σκόνη βανίλια. Αφού ομογενοποιηθούν, ρίχνω το γάλα και το αλεύρι σιγά- σιγά κοσκινισμένο. Όταν ετοιμάσω το μείγμα το χωρίζω στα δύο και ανακατεύω το κακάο στο μισό από αυτό αν το επιθυμώ.Ρίχνω εναλλάξ μια κουταλιά λευκό και μία σοκολατένιο μείγμα στην μακρόστενη φόρμα για να έχει διαφορετικό σχέδιο. Ψήνω στους 180 -200 βαθμούς για 60 min περίπου στον αέρα.

Αφού ψηθεί και κρυώσει, καλύπτω το μισό με την κρέμα καραμέλα που παρασκεύασα σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες(350 γρ.φρέσκο γάλα) και το άλλο μισό με την φράουλα((350γρ.φρέσκο γάλα) και τρούφα από πάνω. Αφήνουμε να δέσει λίγο η κρέμα εκτός ψυγείου και το δοκιμάζουμε. Μπορούμε να το διατηρήσουμε και στο ψυγείο. Βγαίνουν δύο κεϊκ μικρά(έτσι προτίμησα) ή ένα μεγάλο.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή