ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Διαγωνισμός
Υλικά

Για το σιρόπι.
500 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη
10 γρ. κανέλα
10 γρ. γαρύφαλλο
10 γρ. χυμό λεμονιού

Για το παντεσπάνι.
10 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. φαρίνα Γιώτης
10 γρ. μπέικιν πάουντερ Γιώτης
30 γρ. κακάο
25 γρ. βανίλιες

Για την γέμιση
200 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης με γεύση σοκολάτας
200 γρ. garni ζαχαροπλαστικής με κακάο
200 γρ. garni ζαχαροπλαστικής βανίλια Γιώτης
1200 γρ. φρέσκο γάλα

Για το στόλισμα.
200 γρ. garni ζαχαροπλαστικής βανίλια
400 γρ. φρέσκο γάλα
Χρώματα ζαχαροπλαστικής, τα τρία βασικά (κόκκινο, κίτρινο, μπλε)
Παιχνίδια της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 15 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Για το παντεσπάνι, παίρνουμε 2 μπολ και χωρίζουμε τα ασπράδια απ τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και στην συνέχεια τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε τις βανίλιες , το κακάο και το μπέικιν πάουντερ Γιώτης ανακατεύουμε και προσθέτουμε την φαρίνα Γιώτης και λίγο από την μαρέγκα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ να ενωθούν όλα τα υλικά , στην συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία μέρη και τα ψήνουμε ένα ένα σε ταψί 40 εκατοστών αφού πρώτα το αλείψουμε με βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά το καθένα. Σιροπιάζουμε το πρώτο παντεσπάνι καλά στην συνέχεια χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης σοκολάτα με 400γρ. φρέσκο γάλα για 5' και το στρώνουμε σε όλοι την επιφάνεια από το παντεσπάνι ,κατόπιν βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε κι αυτό. Χτυπάμε το garni ζαχαροπλαστικής με γεύση κακάο με 400 γρ. φρέσκο γάλα κρατάμε λίγο για την γαρνιτούρα και το υπόλοιπο το στρώνουμε στο παντεσπάνι. Κατά τον ίδιο τρόπο τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι και αλείφουμε όλη την τούρτα με το garni ζαχαροπλαστικής βανίλιας με 400 γρ. φρέσκο γάλα και αρχίζουμε την διακόσμηση. Για την διακόσμηση χτυπάμε 400γρ. φρέσκο γάλα με το garni ζαχαροπλαστικής βανίλιας, το χωρίζουμε και το χρωματίζουμε αναλόγως τα χρώματα που θέλουμε για την διακόσμηση , για το γρασίδι αρκετό πράσινο , για το γύρο γύρο λιγότερο για να γίνει ανοιχτό, για τον δρόμο και τα τρία χρώματα και άσπρο για τις γραμμές του δρόμου. Για το ελικοδρόμιο το garni ζαχαροπλαστικής με γεύση κακάο. Για την λίμνη πολύ μπλε χρώμα.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή