Τουρτα καραμελα
Διαγωνισμός
Υλικά

- 1 πακέτο Βάση για τούρτα με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ (3 ψημένες βάσεις)
- Σιρόπι καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ
- 1 Άνθος Αραβοσίτου στιγμής Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ
- 1 γάλα ζαχαρούχο
- 750ml (3 και ¾ φλιτζ. τσαγιού) παγωμένο φρέσκο γάλα
- 1 garni ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση βανίλια (2 φακελάκια)
Για την διακόσμηση:
- 4 καραμέλες γάλακτος

Εκτέλεση:
Αρχικά, σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό. *Το κουτί πρέπει να καλύπτεται με νερό καθ’ όλη την διάρκεια του βρασμού*. Βγάζουμε το κουτί και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το ανοίξουμε. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε την μια βάση για τούρτα ΓΙΩΤΗΣ την οποία περιχύνουμε με το σιρόπι καραμέλας που έχουμε αραιώσει με ζεστό νερό. Έπειτα, ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε 350ml κρύο γάλα με το Άνθος Αραβοσίτου στιγμής Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα 450ml γάλα με τους 2 φακέλους garni ζαχαροπλαστικής για να φτιάξουμε την σαντιγί από την οποία προσθέτουμε το ¼ στο μίγμα της κρέμας Άνθος Αραβοσίτου. Στο ίδιο μίγμα προσθέτουμε και το μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα που έχουμε βράσει. Τοποθετούμε το μπολ με την σαντιγί που περίσσεψε στο ψυγείο και χτυπάμε καλά με το μίξερ το μίγμα κρέμα Αραβοσίτου-ζαχαρούχο-σαντιγί. Απλώνουμε την μισή ποσότητα στην βάση για τούρτα που έχουμε σιροπιάσει. Τοποθετούμε την δεύτερη βάση την οποία περιχύνουμε με σιρόπι κατά τον ίδιο τρόπο. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τοποθετούμε την τρίτη βάση την οποία και αυτή περιχύνουμε με σιρόπι. Βγάζουμε την σαντιγί από το ψυγείο και προσθέτουμε λίγο σιρόπι με γεύση καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ ώστε να αποκτήσει χρώμα. Τέλος, καλύπτουμε την τούρτα με σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένη καραμέλα γάλακτος.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή