Banoffgioti - ΜπανοφΓΙΩΤΗΣ
Διαγωνισμός
Υλικά

1 συσκευασία "Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ"
1 συσκευασία "Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ"
100 γρ. περίπου "Σιρόπι γεύση Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ,"
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
600 ml γάλα (3 φλιτζάνια τσαγιού ή 600 γρ. περίπου)
2-3 μπανάνες
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
Λίγη τριμμένη Κουβερτούρα Κακάο ΓΙΩΤΗΣ (προαιρετικά)
Garni ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση:
1. Για τη βάση
Στο "Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ" προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε. Σε ένα μέτριο τσέρκι απλώστε το μείγμα και πατήστε με την βάση ενός ποτηριού για να καθίσει ομοιόμορφα. Αποθηκεύστε στο ψυγείο και αφού σφίξει απλώστε ομοιόμορφα το "Σιρόπι γεύση Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ" στη βάση.

2.Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
Αδειάστε το περιεχόμενο της συσκευασίας "Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ" σε ένα μπολ. Προσθέστε 400ml (2 φλιτζάνια τσαγιού ή 400γρ περίπου) κρύο γάλα και χτύπηστε με χτυπητήρι ή με μίξερ για 5' λεπτα ώσπου να γίνει αφράτη.Αποθηκεύστε τη στο ψυγείο.

3.Για τη σαντιγί
Στο μπολ του μίξερ βάλτε το υπόλοιπο γάλα (200 ml ή 1 φλιτζάνι τσαγιού). Προσθέστε το περιεχόμενο του φακέλου "Garni ΓΙΩΤΗΣ" και χτυπήστε στο μίξερ για 5' λεπτά.

4. Συναρμολόγηση του γλυκού
-Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος (προαιρετικά μπορείτε να τις ανακατέψτε με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν) και τις τοποθετείται σε όλη την επιφάνεια της βάσης πάνω στο "Σιρόπι γεύση Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ".
-Απλώστε ομοιόμορφα την κρεμα ζαχαροπλαστικής πάνω στις μπανάνες.
-Καλύψτε με σαντιγί.
-Γαρνίρετε με μερικές φέτες μπανάνα ή με τριμμένη "Κουβερτουρα ΓΙΩΤΗΣ".
-Βαλτε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Σημείωση : Μπορείτε να ετοιμάστε ατομικές μεριδες σε ποτήρια.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή