Το προφιτερόλ της Καλλιόπης
Διαγωνισμός
Υλικά

*Σου
1 κούπα νερό (200 ml)
½ κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη (100 γρ.)
1 κούπα Αλεύρι ΓΙΩΤΗΣ για Όλες τις Χρήσεις (125 γρ.)
½ κουταλάκι αλάτι
4 αυγά

*Κρέμα ζαχαροπλαστικής (1η εκδοχή: παραδοσιακή)
4 κούπες γάλα (800 γρ.)
12 κουταλιές ζάχαρη
12 κουταλιές Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ
200 γρ. βούτυρο
3 αυγά χτυπημένα ελαφρά
¼ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλιές χτυπημένο GARNI Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση βανίλια

*Κρέμα ζαχαροπλαστικής (2η εκδοχή: μοντέρνα και γρήγορη)
2 κούπες κρύο γάλα (400 ml)
1 φακελάκι Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ Στιγμής με γεύση Βανίλια

*Σοκολάτα προφιτερόλ
5 αυγά παστεριωμένα
6 κουταλιές ζάχαρη
350 γρ. Σοκολάτα Κουβερτούρα με 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
1 βούτυρο (250 γρ.)
¼ κουταλάκι αλάτι
½ σφηνάκι λικέρ (τύπου κρέμα είναι προτιμότερο)
½ κούπα γάλα εβαπορέ (100 ml)

*Στήσιμο γλυκού και Διακόσμηση
1 φακελάκι GARNI Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Βανίλια χτυπημένο με 1 κούπα κρύο γάλα (200 ml)
1 φακελάκι Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ Στιγμής με γεύση Βανίλια χτυπημένο με 2 κούπες κρύο γάλα (400 ml)
λίγα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση:
*Σου:
Βράζουμε νερό, βούτυρο, αλάτι, αλεύρι. Μετά αβγά. Φτιάχνουμε σου. Ψήνουμε σε 220ο 15'-25.

*Κρέμα:
Βράζουμε γάλα με Άνθος Αραβοσίτου, αλάτι, ζάχαρη, βούτυρο. Προσθέτουμε βανίλια, αβγά. Μετά το GARNI με γεύση Βανίλια. Γεμίζουμε σου.

*Σοκολάτα:
Λιώνουμε βούτυρο και Κουβερτούρα. Προσθέτουμε αυγά, ζάχαρη, λικέρ, αλάτι, γάλα. Ρίχνουμε πάνω από τα σου.

Διακοσμούμε με GARNI, Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Στιγμής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, αμύγδαλα.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή