Υλικά
260 γραμ. βούτυρο
260 γραμ. σοκολάτα λευκή, κομμένη σε κομμάτια Γιώτης
5 μεγάλα αυγά
5 - 6 κρόκοι
110 γραμ. ζάχαρη
35 γραμ. αλεύρι Γιώτης
λιωμένη κουβερτούρα Γιώτης για διακοσμηση
κακάο Γιώτης για το πασπαλιζμα
Εκτέλεση:
1.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια για σουφλέ.
2.Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3.Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, 5-7 φορές περισσότερο από τον αρχικό τους όγκο.
4.Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το μισό μείγμα λιωμένης σοκολάτας.
5.Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα λιωμένης σοκολάτας ανακατεύοντας πολύ απαλά με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας το ίδιο απαλά.
6.Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 10’.
7. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο και λιωμένη κουβερτούρα
8.Τρώμε με μεγάλο κούταλι απαραίτητα
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ