Τούρτα brownies με κρέμα πραλίνας
Διαγωνισμός
Υλικά

*Για το brownies:
150 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. ΓΙΩΤΗΣ
1 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
250 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 65% Κακάο ( 2 τεμάχια )
180 γρ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά
200 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
1 κ.σ. Λικέρ Αμαρέτο

*Για την Κρέμα Πραλίνας:
2 φάκελα Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Πραλίνα ΓΙΩΤΗΣ
470 ml γάλα
330 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κ.σ. σκόνη Ρόφημα Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

*Για την γκανάς:
100 γρ. Κουβερτούρα 55% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
80 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.γ. μέλι

*Για το στόλισμα:
Φρούτα του δάσους
Τραγανά στρογγυλά βαφλάκια βουτηγμένα σε λιωμένη Κουβερτούρα

Εκτέλεση:
*Κρέμα πραλίνας:
Ρίχνουμε στο μίξερ τα δύο φάκελα "Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Πραλίνα ΓΙΩΤΗΣ" μαζί με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη σκόνη Ρόφημα Κακάο. Χτυπάμε σύμφωνα με τις οδηγίες ώσπου να έχουμε μία σφικτή κρέμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται με την κρέμα και τη φυλάμε στο ψυγείο.

*Brownies :
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Κόβουμε σε κομματάκια τις Κουβερτούρες και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ και την βανίλια. Στη συνέχεια ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας με αυγοδάρτη. Τέλος ρίχνουμε το Αλεύρι γ.ο.χ. με το Μπείκιν Πάουντερ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια στρογγυλή φόρμα 26εκ και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε για 20 με 25' στους 180° C. Το brownies βγαίνει σχετικά υγρό και μαλακό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

*Γκανάς:
Σε ένα γυάλινο μπολάκι σπάμε την Κουβερτούρα σε κομματάκια. Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος με το μέλι και ρίχνουμε στο μπολ με την Κουβερτούρα. Αφήνουμε 1 λεπτό και μετά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

*Συναρμολόγηση:
Απλώνουμε τα δύο τρίτα της κρέμας πάνω στο brownies και στα πλαινά. Μεταφέρουμε την υπόλοιπη κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με φαρδύ στόμιο και φτιάχνουμε ένα στεφάνι γύρω γύρω από την τούρτα. Ρίχνουμε την γκανάς και την απλώνουμε με σπάτουλα να σκεπάσει την τούρτα. Τέλος στολίζουμε με τα φρούτα του δάσους και τα βαφλάκια, αφού βουτήξουμε τη μία πλευρά τους σε λιωμένη κουβερτούρα.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή