Εκμέκ με τσουρέκι & πλούσια κρέμα μιλ-φέϊγ !!
Διαγωνισμός
Υλικά

*1 Τσουρέκι μεσαίου μεγέθους (για μεσαίο πυρέξ-ταψί)
*1 λίτρο φρέσκο γάλα
*1 φακελάκι Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση μιλ-φέϊγ
*1 κουτί GARNI ΓΙΩΤΗΣ (2 φακελάκια των 100 γρ.)

Για το σιρόπι:
*3 κούπες τσαγιού νερό
*2,5 κούπες τσαγιού ζάχαρη
*λίγη κανέλα

Για την διακόσμηση:
*1 φακελάκι Σοκολάτα Τρούφα ΓΙΩΤΗΣ
*κανέλα για πασπάλισμα
*1 φακελάκι Κουβερτούρα Γάλακτος σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
*κερασάκια γλασέ και φυστίκι Αιγίνης (προαιρετικά) κομμένα σε φετάκια
*1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βάζουμε το νερό,τη ζάχαρη και λίγη κανέλα μαζί να βράσουν.Κρατάμε 5 λεπτά από την στιγμή βρασμού και αποσύρουμε από την φωτιά.
Κόβουμε το τσουρέκι σε μετρίου πάχους φέτες και τις τοποθετούμε οριζόντια σε πυρέξ ή ταψί μεσαίου μεγέθους.Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό να ποτίσει καλά η επιφάνεια.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ μιλ-φέϊγ με 600 ml κρύο γάλα και την απλώνουμε ομοιόμορφα στο τσουρέκι.'Επειτα χτυπάμε το 1 φακελάκι GARNI ΓΙΩΤΗΣ με 200 ml κρύο γάλα μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγύ και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα μιλ-φέϊγ σε όλη την επιφάνεια.

Για την διακόσμηση:
Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και ταυτόχρονα χτυπάμε στο μίξερ το δεύτερο φακελάκι GARNI ΓΙΩΤΗΣ με 200 ml γάλα όπου θα ρίξουμε μετά την λιωμένη σοκολάτα και θα συνεχίσουμε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη.Έχουμε μια υπέροχη σοκολατένια σαντιγύ την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως ντεκόρ για το γλυκό μας σε διάφορα σχέδια επιλογής ή ακόμα και ως δεύτερη επίστρωση πάνω από την λευκή σαντιγύ (κατά προτίμηση).
Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα ή κάνουμε σχεδιάκια επιλογής στην επιφάνεια του γλυκού,με τρούφα σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ και προαιρετικά διακοσμούμε με γλασέ κερασάκια,φυστίκι Αιγίνης και το ξύλο κανέλας.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή