Διαγωνισμός
Υλικά

Για τη 1η βάση:
190gr τριμμένο μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ (1 σακουλάκι)
50gr φρέσκο βούτυρο

Για την 1η γέμιση:
2 ζαχαρούχα γάλατα (dulce de leche)
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ (ψιλοκομμένη)

Για τη 2η βάση:
190 γρ. τριμμένο μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ (1 σακουλάκι)
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
25 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ (ψιλοκομμένη)

Για τη 2η γέμιση:
250 γρ. κρέμα τυρί
120ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4 κ.σ άχνη ζάχαρη
1/2 κ.γ βανίλια
100 γρ. φουντούκια (κομματάκια σπασμένα σε γουδί)
40 γρ. σταφίδα μαύρη (ψιλοκομμένη)

Για τη ganache:
200 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ (ψιλοκομμένη)
100ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1/2 κ.γ μέλι

Για το γαρνίρισμα:
Praline Dream ΓΙΩΤΗΣ
30 γρ. τριμμένο μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
20 γρ. φουντούκια
10 γρ. μαύρη σταφίδα

Εκτέλεση:
Μέθοδος εκτέλεσης:
Tο dulce de leche είτε το παίρνουμε έτοιμο είτε παίρνουμε 2 ζαχαρούχα γάλατα,βγάζουμε το χαρτί της συσκευασίας και μαζι με τη συσκευασία χωρίς να τα ανοίξουμε τα βράζουμε 3-3,5 ώρες σε μια κατσαρόλα με νερό.Προσέχουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό σε όλη τη διάρκεια του βρασμού και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
Όταν το μείγμα πάρει τη μορφή βρεγμένης άμμου αφαιρούμε από τη φωτιά.
Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας (24 εκ. διάμετρος) με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Είναι απαραίτητο να κάνουμε χείλος γύρω γύρω και θέλει και πολύ καλό πάτημα.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει και να κρυώσει το μπισκότο, για 15-20 λεπτά.
Καθαρίζουμε το τηγάνι και το βάζουμε ξανά, σε χαμηλή φωτιά. Αδειάζουμε εκεί μέσα τα ζαχαρούχα (dulce de leche) που πρέπει να έχουν πάρει ωραία καρεμελένια γεύση και χρώμα. Ρίχνουμε τα 100 γρ. σοκολάτα, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Βγάζουμε το μπισκότο από το ψυγείο, ρίχνουμε το μείγμα της καραμέλας πάνω στη βάση και το βάζουμε ξανά στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 2 ώρες.
Φτιάχνουμε τη 2η βάση μπισκότου ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και προσθέτουμε τα 25 γρ. σοκολάτα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα εκτός φωτιάς μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να πάει παντού. Απλώνουμε πάνω απ'την καραμέλα και το πατάμε απαλά με ένα ποτήρι μέχρι να πάρει ίσια μορφή.
Σ'ένα βαθύ μπόλ μ'ένα μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα τυρί με την κρέμα γάλακτος,την άχνη και τη βανίλια μεχρι να ομογενοποιηθούν,μετά προσθέτουμε τα φουντούκια και τις σταφίδες και χτυπάμε ξανά για λίγο μέχρι να γίνουν ένα με το μείγμα. Το απλώνουμε πάνω στη 2η βάση μπισκότου και το πατάμε απαλά μέχρι να πάει παντού.
Σ'ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος,σε περίπου 90°C δηλαδή όταν δούμε ότι αρχίσει να αχνίζει έντονα τη βγάζουμε από τη φωτιά,ρίχνουμε μέσα τη λευκή κουβερτούρα και το μελι,σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 4-5' στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα.Ρίχνουμε την ganache πάνω στο γλυκό μας,το βάζουμε στο ψυγείο μεχρι να κρυώσει για περίπου 1ώρα. Τέλος, γαρνίρουμε με Praline Dream ΓΙΩΤΗΣ,τριμμένο μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ,φουντούκια και σταφίδες.
Τώρα είστε έτοιμοι να κόψετε ένα κομμάτι,να πάρετε ένα κουταλάκι και να απογειώσετε τους ουρανίσκους σας!! Καλή σας απόλαυση!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή