Cupcakes Choκόλαση
Διαγωνισμός
Υλικά

/υλικά για 19 cup cakes

Για τα κεκάκια:
1 ποτήρι ζάχαρη
Λίγο αλάτι
250gr βούτυρο
4 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3-4 κ.σ. κακάο Γιώτης
2 βανίλιες
1 κούπα γάλα
500gr Φαρίνα Γιώτης
Κουμκουάτ (Μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε λικέρ ή κονιάκ)

Για τη γέμιση:
100gr σταγόνες γάλακτος Γιώτης
100ml κρέμα γάλακτος

Για τη γκανάζ στο επάνω μέρος:
125gr κουβερτούρα λευκή Γιώτης
125ml κρέμα γάλακτος

Για το ντεκόρ:
Τρούφα Γιώτης

Εκτέλεση:
Για τα κεκάκια:
Ανακατεύουμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αποκτήσει το μείγμα κρεμώδη υφή. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και τα αυγά ένα - ένα ενώ εξακολουθούμε να ανακατεύουμε τα υλικά στο μίξερ. Αμέσως μετά προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, το γάλα, το κακάο και λίγο από το ποτό της επιλογής μας (εγώ χρησιμοποίησα κουμκουάτ - ωστόσο είναι προαιρετικό). Τέλος, βουτυρώνουμε τις φορμίτσες για cupcakes και στη συνέχεια μοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40'.
Χρήσιμη Σημείωση: Καλό είναι τα κεκάκια να τα φτιάξουμε μια μέρα πριν, ή έστω αρκετή ώρα πριν συνεχίσουμε με τη γέμιση και την επικάλυψη με γκαναζ.

Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να ζεσταθεί λιγάκι κι ύστερα προσθέτουμε τις σταγόνες. Τραβάμε από το μάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά σε μια σοκολατένια γκανάζ.
Για να γεμίσουμε τα κεκάκια, παίρνουμε με μια σύριγγα γκανάζ και κάνουμε σοκολατένιες "ενέσεις" στο κάθε κεκάκι (πόση γέμιση θα βάλετε μέσα στο κάθε κεκάκι εξαρτάται από εσάς).
Υ.Γ. Μπορείτε να κρατήσετε λίγη από τη γκανάζ της γέμισης για να τη χρησιμοποιήσετε στην επικάλυψη.

Για τη γκανάζ της επικάλυψης:
Κάνουμε ξανά την ίδια διαδικασία, όπως και στη γκανάζ της γέμισης, και αμέσως διακοσμούμε τα κεκάκια μας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάλι τη σύριγγα και να κάνετε με εύκολο τρόπο σχέδια, ή μπορείτε απλώς να ρίξετε τη σοκολάτα πάνω τους.

Τέλος ρίχνετε την τρούφα και... voila! Έτοιμα τα cupcakes Choκόλαση!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή