ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Μιλφεϊγ με μπισκότο
Διαγωνισμός
Υλικά

*Για τη βάση
100γρ βούτυρο (λιωμένο)
1 φακελάκι τριμμένο μπισκέτο Γιώτης (κρατάμε μια κουταλιά της σούπας τριμμένο μπισκότο για την επίστρωση)
μισή κουβερτούρα γάλακτος Γιώτης (62γρ)
λιίο λικέρ της αρεσκείας μας.

*Για την κρέμα μιλφεϊγ
1 φακελάκι ζαχαροπλαστικής κρέμα μιλφεϊγ Γιώτης
600 ml κρύο γάλα.

*Για την επίστρωση μπισκότο
50γρ βούτυρο (λιωμένο)
1 κουταλιά της σούπας μπισκότο
μισή κουβερτούρα γάλακτος Γιώτης (62γρ)

*Για την επικάλυψη
1 κουτι garni ζαχαροπλαστικής Γιώτης (200γρ)
400 ml φρέσκο κρύο γάλα
λίγο τριμμένο μπισκότο Γιώτης για πασπάλισμα.
ένα φυλαράκι αμπαρόριζα για ντεκόρ

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με τη βάση μπισκότο. Κρατάμε μια κουταλιά της σούπας από το τριμμένο μπισκότο για την επίστρωση αργότερα. Ανακατέβουμε καλά όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι, το λιωμένο βούτυρο (100γρ), τη λιωμένη μισή κουβερτούρα και το τριμμενο μπισκοτο, ρίχνοντας και λίγο λικερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή βάση για τούρτα ή σε μια ίσια μεγάλη πιατέλα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, ώστε να έχουμε μια στρογγυλή βάση μπισκότο. Το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο να σφίξει .

Ετοιμάζουμε την κρέμα μιλφέϊγ. Χτυπάμε 600 ml γάλα και 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέϊγ για 5 λεπτά στο μίξερ και απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότο ομοιόμορφα. Αμέσως μετά ετοιμάζουμε την επίστρωση μπισκότο. Κόβουμε τη μισή κουβερτούρα σε κομμάτια και τη χτυπάμε στο μπλέντερ με το μπισκότο που έχουμε κρατήσει και το λιωμένο βούτυρο (50 γρ) και το απλώνουμε πάνω απο την κρέμα μιλφέϊγ.

Για την επικαλυψη, χτυπάμε την κρέμα garni Γιώτης για 5 λεπτά με 400 ml κρύο γάλα και την απλώνουμε από πάνω (κρατάμε λίγο σαντιγύ για το κορνέ).

Το γλυκό μας είναι σχεδόν έτοιμο. Κάνουμε λίγα σχέδια της αρεσκείας μας με το κορνέ. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο και τέλος βάζουμε 1 φυλλαράκι αμπαρόριζα στο κέντρο του γλυκού μας.

Το αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο για να δέσει η κρέμα και μετά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή επιτυχία!!!!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή