ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Ονειρεμένη σοκολατόπιτα
Διαγωνισμός
Υλικά

250γρ. μαργαρίνη
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλ. τσαγιού κακάο
1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
4 αυγά
2 βανίλιες
1 1/2 φλ. τσαγιού φαρίνα
1 κ.σούπας κοφτή μπέικιν πάουντερ
2 κ. σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 φάκελο garni (για γαρνιτούρα)
200 γρ. γάλα (για το garni)

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τη ζάχαρη να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθει το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε και το ζεστό νερό ανακατεύοντας καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε ένα φλιτζάνι τσαγιού στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά με τις βανίλιες και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα και προσθέτουμε και το κονιάκ εάν επιθυμούμε. Στο τέλος ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας καλά με το σύρμα. Βουτυρώνουμε ένα μετρίου μεγέθους πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μειγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Όσο ψήνεται το γλυκό ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε κρατήσει στο φλιτζάνι σ ένα μικρό κατσαρολάκι και σε χαμηλό φωτιά μέσα σε αυτό λιώνουμε την κουβερτούρα.
Με το μείγμα αυτό θα περιχύσουμε το γλυκό αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.
Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει τη σαντιγί για γαρνιτούρα.
Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή