ΚΕΙΚ ME ΓΕΜΙΣΗ CHEESECAKE
Διαγωνισμός
Υλικά

*Για τη γέμιση:
1 συσκευασία Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ Τζηζκέικ
1 μεγαλό αυγό
500 ml. γάλα
2 κ.σ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
3 κ.σ. λικέρ βύσσινο

*Για το κέικ:
3/4 κούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
150 γρ. Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
3/4 κούπας βραστό νερό
2 κούπες Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. Baking Powder ΓΙΩΤΗΣ
1 κούπα γιαούρτι αγελάδος
175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλια
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. κομπόστα βύσσινο στραγγισμένη

*Για το γλάσο:
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180° C. Αλείφουμε τη κλασική φόρμα για κέικ με βούτυρο.

*Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τα χτυπάμε με το μίξερ περίπου 5' λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη.

*Για το κέικ:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βραστό νερό, το βούτυρο, το Κακάο και τις Σταγόνες Γάλακτος Κουβερτούρας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο και να λιώσουν οι σταγόνες σοκολάτας. Αφήνουμε το σοκολατένιο μίγμα να κρυώσει. Όταν κρυώσει, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το Αλεύρι γ.ο.χ., το Baking Powder και το αλάτι.
Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το Aλεύρι γ.ο.χ. χτυπώντας το σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μεγάλο μπολ και συνεχίζουμε το χτύπημα.

*Για το γλάσο:
Κοσκινίζουμε την άχνη και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και μερικές κουταλιές νερό (αν χρειαστεί) ώστε να αποκτήσει παχύρρευση μορφή.

*Για τη συναρμολόγηση:
Ρίχνουμε στη φόρμα του κέικ το μισό μίγμα από τη λεκανίτσα. Βάζουμε σε ένα κορνέ τη γέμιση τσηζκέικ και προσθέτουμε μια στρώση πάνω από τη σοκολατένια στρώση. Από πάνω τοποθετούμε τα κερασάκια που έχουμε ήδη στραγγίσει και τέλος το άλλο μισό σοκολατένιο μίγμα. Ψήνουμε το κέικ για 50' με 60' σκεπασμένο με μια λαδόκολλα. Βγάζουμε το κέικ και περιμένουμε να κρυώσει. Αφού ξεφορμάρουμε το κέικ, περιχύνουμε το γλάσο. Σερβίρουμε, αφού έχει κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
Τip: Προαιρετικά, αντί για κομπόστα βύσσινο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κερασάκια maraschino.
Καλή επιτυχία!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή