Διαγωνισμός
Υλικά

*Για τη βάση:
1 συσκευασία Βάση για Τούρτα με Γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
100 γρ. νερό + 100γρ ζάχαρη,1 φλουδα λεμόνι και 1 κλαράκι κανέλας

*Για την κρέμα:
ΓΙΩΤΗΣ Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με Γεύση Πραλίνα (1 συσκευασία)
400 ml φρέσκο γάλα
320γρ. Σιρόπι Praline Dream ΓΙΩΤΗΣ
Garni Zαχαροπλαστικης ΓΙΩΤΗΣ Bανίλια (1 κουτί)
200 ml φρεσκο γάλα
Garni Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ Σοκολάτα (1 κουτί)
200 ml φρέσκο γάλα
100γρ. πραλίνα φουντουκιού
250 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
1 Έτοιμο Γλάσο με Σοκολάτα
Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

*Για την επικάλυψη:
200γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 64% κακάο
150μλ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κουταλιά μέλι
20γρ βούτυρο

*Για την διακόσμηση
ΓΙΩΤΗΣ Garni και κρέμα σοκολάτας-τυριού που περισσεύει από την γέμιση μας, δίνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε με κορνέ

Προαιρετικά μπαλάκια σοκολάτας, κροκάν, φουντούκια η ό,τι άλλο θέλουμε.

Εκτέλεση:
Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι μας, βράζοντας το νερό με την ζάχαρη ,την φλούδα λεμονιού και την κανέλλα για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στην συνέχεια φτιάχνουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής πραλίνα σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Συνεχίζουμε με την τυροκρέμα σοκολάτας. Φτιάχνουμε το Garni Σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες και μέσα προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού, την κρέμα τυριού και το λιωμένο Έτοιμο Γλάσο και το κτυπάμε στο μίξερ για 2 λεπτά. Φτιάχνουμε την σαντιγύ Garni Βανίλια μας σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Και τέλος φτιάχνουμε την κρέμα γκανάς σοκολάτας. Βάζουμε σε ένα μπολ την Κουβερτούρα με το μέλι και το βούτυρο και βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να βράσει. Μόλις φουσκώσει την ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε την πρώτη μας βάση για τούρτα σε ένα δίσκο, τη σιροπιάζουμε με πινέλο, στρώνουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Πραλίνα και από πάνω βάζουμε το Σιρόπι πραλίνας και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε τη δεύτερή μας βάση για τούρτα, τη σιροπιάζουμε και στρώνουμε την τυροκρέμα σοκολάτας. Βάζουμε το τρίτο μας παντεσπάνι ,το σιροπιάζουμε ,στρώνουμε την Κρέμα Πραλίνας και ρίχνουμε σιρόπι πραλίνας και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε όλη την τούρτα μας με Garni με γεύση Βανίλια και στην συνέχεια την καλύπτουμε με το γκανάς σοκολάτας. Βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η γκανάς και τέλος στολίζουμε με κορνέ με σαντιγύ βανίλιας και τυροκρέμα σοκολάτας εναλλάξ. Βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο και καλή απόλαυση!!!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή