ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΙΤΣΑΚΙΑ-ΜΑΦΙΝ ΜΠΑΝΟΦΙ
Διαγωνισμός
Υλικά

Υλικά για τη ζύμη
1 φακελάκι μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
200 ml γάλα χλιαρό
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
μισό κ.γλ. αλάτι
1 αυγό
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Μισό κιλό αλεύρι μπλε ΓΙΩΤΗΣ για όλες τις χρήσεις

1 φάκελο κρέμα στιγμής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση καραμέλα
350ml γάλα

100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Μισό φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
3 μπανάνες
2 φακέλους σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση:
1. Φτιάχνω πρώτα τη ζύμη ανακατεύοντας τη μαγιά με το χλιαρό γάλα. Μετά ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι. Ζυμώνω απαλά μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή κ να μην κολλάει. Εναλλακτικά, μπορώ να την φτιάξω κ στο μίξερ με το ειδικό εξάρτημα για ζύμωμα. Την αφήνω σκεπασμένη με μεμβράνη σε ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει.
2. Ετοιμάζω την κρέμα καραμέλα σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου
3. Λιώνω το βούτυρο
4. Ανακατεύω τη ζάχαρη με την κανέλα
5. Κόβω τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια
6. Όταν φουσκώσει η ζύμη τη χωρίζω σε 10 κομμάτια.
7. Βουτυρώνω ένα ταψί για μάφιν ή ατομικά αλουμινένια
8. Το κάθε μπαλάκι το ανοίγω με πλάστη ή με το χέρι μου σαν στρογγυλό πιατάκι. (Κρατάω ένα μικρό κομμάτι για καπάκι).Το βάζω μέσα στη θήκη, βουτυρώνω, ρίχνω ένα κ.γλ. μείγμα ζάχαρη-κανέλα, 1 κ.σ. κρέμα καραμέλα, 1 κ.σ. μπανάνες & λίγες σταγόνες κουβερτούρας. Κλείνουμε με τη ζύμη- καπάκι που κρατήσαμε (εάν δεν σας αρέσει η μπανάνα ψημένη, μπορείτε να τη σερβίρετε στο τέλος).
9. Αλείφω με βούτυρο κ πασπαλίζω με ζάχαρη-κανέλα
10. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
11. Τα αφήνω για άλλα 15-20 λεπτά να φουσκώσουν
12. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα
13. Αφού ψηθούν λιώνω τον δεύτερο φάκελο σταγόνες και περιχύνω τα μάφιν
14. Ταιριάζουν πολύ ζεστά με παγωτό .
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή