Υλικά
Για τη σοκολατόπιτα :
250 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος ( ή μαργαρίνη )
2 με 2μιση φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη ( ανάλογα πόσο γλυκία τη θέλετε )
3/4 του φλιτζανιού κακάο ΓΙΩΤΗΣ
1 φλιτζάνι του τσαγιού βραστό νερό
1/4 του φλιτζανιού κονιάκ
2 βανίλιες
5 αυγά
1μιση φλιτζάνι του τσαγιού Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
Για το γλάσο :
1 κουβερούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
λίγο (20-50ml) γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση:
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι .Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε αρχικά το βούτυρο .Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.Ύστερα ρίχνουμε το κακάο ΓΙΩΤΗΣ και μόλις ανακατευτεί προσθέτουμε και το βραστό νερό. Τέλος το κονιάκ και μια βανίλια . Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και κρατάμε 1 φλιτζάνι ξεχωριστά . Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά μαρέγγα . Εν συνεχεία προσθέτουμε τους κρόκους και την άλλη μια βανίλια .Σε ενα άλλο μπολ κοσκινίζουμε τη φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ .Μέσα στο μείγμα των αυγών ρίχνουμε εναλλάξ τη φαρίνα και το σιρόπι ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ ( περίπου 22cm × 27cm ) για 25 λεπτά (αναλόγα το φούρνο βέβαια) στους 160°C. Όταν είναι έτοιμο το γλυκό κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με το σιρόπι που κρατήσαμε. Για το γλάσο λίωνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και βάζουμε λίγο εβαπορέ. Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε πάνω απο το γλυκό . Διατηρείται και στην κατάψυξη σε κομμάτια . Καλή επιτυχία !
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ