Υλικά
1 Φαρίνα γιώτης
250 γρ βούτυρο
4 αυγά
2 κούπες τσαγιού φρέσκο γάλα
1 3/4 κουπά τσαγιού ζάχαρη
3 βανίλιες
Ξύσμα λεμονιού
1 Φακελάκι άνθος αραβοσίτου Γίωτης με γεύση λεμόνι ) επιπλέον γάλα για την παρασκευή του
1 Κουβερτούρα Γιώτης
1 Φακελάκι Γιώτης garni (επιπλέον γάλα για την παρασκευή του
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη μετά ρίχνουμε τα αυγά, τις βανίλιες,το ξύσμα, το γάλα και τέλος την φαρίνα. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρομένο τετράγωνο ταψάκι και το ψήνουμε για 55 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Φτιάχνουμε την κρέμα λεμονιού, την σαντιγύ και λίωνουμε την κουβερτούρα.
Όταν ψηθεί το κέικ,το βγάζουμε απο το ταψί και το κόβουμε στην μέση σε δύο μεγάλες φέτες και αφού κρυώσει αλείφουμε την κρέμα λεμονιού ανάμεσα στα δύο κομμάτια.Βάζουμε την σαντιγύ απο πάνω και μετά την κουβερτούρα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα που θα έχει κρυώσει, η κρέμα λεμονιού θα είναι δροσερή και η κουβερτούρα με την σαντιγύ απολαυστική.
Καλή σας όρεξη!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ