Bittersweet τούρτα μους με βάση μπισκότο σαμπλέ
Διαγωνισμός
Υλικά

*Βάση σαμπλέ
4 κρόκοι αυγού
160 γρ. ζάχαρη
230 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
2 γρ. αλάτι
160 γρ. βούτυρο

*Μους
100 γρ. Κουβερτούρα 65% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
100 γρ. Σοκολάτα με γεύση Φράουλα (σε σταγόνες) ΓΙΩΤΗΣ
150 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
885 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
60 γρ. άχνη ζάχαρη
10 με 11 φύλλα, Ζελατίνη σε φύλλα ΓΙΩΤΗΣ
2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά

*Επικάλυψη
360 γρ. Κουβερτούρα 65% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
240 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

*Διακόσμηση
30 γρ. Κουβερτούρα 65% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
30 γρ. Κουβερτούρα Σοκολατα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
30 γρ. Σοκολάτα με γεύση Φράουλα (σε σταγόνες) ΓΙΩΤΗΣ
100 γρ φράουλες αποξηραμένες με ζάχαρη

Εκτέλεση:
*Βάση σαμπλέ
Αναμειγνύουμε με μίξερ ή με το χέρι τους κρόκους με την ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και στην συνέχεια Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και αλάτι. Τέλος απλώνουμε σε τσέρκι 28cm και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, 20-25 λεπτά.

*Μους
Χτυπάμε 465 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά με 60γρ άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγύ και την βάζουμε στο ψυγείο.
Βάζουμε 3 Φύλλα Ζελατίνης ΓΙΩΤΗΣ σε παγωμένο νερό.
Λιώνουμε σε μπεν μαρι 100 γρ Κουβερτούρα 65% Κακάο με 120 γρ κρέμα γάλακτος. Στραγγίζουμε με τα χέρια την ζελατίνη, την ρίχνουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει, στην συνέχεια προσθέτουμε 150γρ από την σαντιγύ που φτιάξαμε με απαλές κινήσεις. Τέλος αδειάζουμε την μους στο τσέρκι με το μπισκότο και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Βάζουμε 3 φύλλα ζελατίνης ΓΙΩΤΗΣ σε παγωμένο νερό.
Λιώνουμε σε μπεν μαρι 100 γρ Σοκολάτα με γεύση Φράουλα μαζί με 120 γρ κρέμα γάλακτος. Στραγγίζουμε με τα χέρια την Ζελατίνη την ρίχνουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει, στην συνέχεια προσθέτουμε 150γρ από την σαντιγύ που φτιάξαμε με απαλές κινήσεις, προαιρετικά προσθέτουμε λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τέλος αδειάζουμε την μους στο τσέρκι και βάζουμε πάλι στο ψυγείο.
Βάζουμε 4,5 φύλλα Ζελατίνης σε παγωμένο νερό.
Λιώνουμε σε μπεν μαρι 150 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή με 180γρ κρέμα γάλακτος. Στραγγίζουμε με τα χέρια την Ζελατίνη, την ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά να λιώσει, στην συνέχεια προσθέτουμε 225γρ από την σαντιγύ που φτιάξαμε. Τέλος αδειάζουμε την μους στο τσέρκι και τοποθετούμε στο ψυγείο.

*Γαρνίρισμα
Αφού παγώσει καλά το γλυκό το ξεφορμάρουμε
Λιώνουμε σε μπεν μαρι 360 γρ. Κουβερτούρα 65% Κακάο με 240γρ κρέμα γάλακτος και σε ένα ξεχωριστό σκεύος λιώνουμε 30 γρ. σοκολάτα με Γεύση Φράουλα. Ρίχνουμε την επικάλυψη και πριν προλάβει να παγώσει κάνουμε γραμμές με την Σοκολάτα με γεύση Φράουλα.
Λιώνουμε τα 30 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή και Κουβερτούρα 65% Κακάο. Φτιάχνουμε σε ένα αντικολητικό χαρτί σχέδια της αρεσκείας μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Κολλάμε τις αποξηραμένες φράουλες στην περίμετρο της τούρτας και βάζουμε το σχέδιο που έχουμε φτιάξει πάνω στην τούρτα.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή