Ταρτα κοκκινης σοκολατας/red chocolate passion tart
Διαγωνισμός
Υλικά

1Συσκευασία Τριμμένο Μπισκότο
100γρμ.βούτυρο αγελαδος
330ml φρεσκια κρέμα γαλακτος με πλήρη λιπαρά
125γρμ.κουβέρτουρα γιωτης 65%κακαο
200γρμ κουβερτούρα γιωτης 54%κακαο
Συροπι βύσσινο γιωτης
3κσ γιωτη sweet and balance μαρμελάδα φράουλα
1κσ.μέλι
Προεραιτικα για διακόσμηση
1Ρόδι
Σταγόνες κουβερτούρας γιωτη φράουλα
Φρέσκα βυσσινα/βατόμουρα/κεράσια

Εκτέλεση:
1Λιώνω το βούτυρο και προσθέτω σε αυτό το τριμμένο μπισκότο ΓΙΩΤΗ,ανακατεύω ώστε να βραχεί όλο και μετά το ρίχνω σε φόρμα με αποσπωμενη βάση η ταψάκι στρογγυλό 20 εκ.
2Στρωνω το μείγμα μπισκότου στην φόρμα ομοιόμορφα και φροντίζω να ανέβει λίγο στα πλάγια ώστε να θυμίζει βάση τάρτας.
3 Απλώνω σε γραμμές το σιρόπι βύσσινο πάνω στην βάση ταρτας και ρίχνω διάσπαρτα την μαρμελάδα κοντά στα πλαϊνά της τάρτας,δεν αγγίζω την βάση αλλά κουνάω λίγο όλο το ταψί ώστε να απλωθεί κάπως ομοιόμορφα και βάζω στο ψυγείο.
4Εντωμεταξύ ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος /να μην βράσει, ρίχνω μια κσ μέλι και αποσύρω από την φωτιά.
5Προσθέτω στην ζεσταμένη κ.γαλακτος τις κουβερτουρες σε κομμάτια ,περιμένω 5 λεπτά και μετά τις ενσωματωνω με το σύρμα ή ένα κουτάλι.
6Βγάζω την βάση από το ψυγείο και προσθέτω προσεκτικα το μείγμα κουβερτουρας αφού έχει κρυώσει, βάζω πάλι στο ψυγείο ιδανικά 1 βράδυ ή 4/5ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί το μείγμα κουβερτουρας.
7Λίγο πριν σερβίρω ανοίγω την φόρμα με την βοήθεια μιας σπάτουλα σιλικόνης και βγάζω την τάρτα.
7Διακοσμω όπως επιθυμώ πχ.με γραμμές σιρόπι βύσσινο ολόκληρα κομμάτια ρόδι με φλούδα/σποράκια ροδιού κτλ.
Σερβίρω άμεσα και την διατηρώ σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για 2/3μέρες .
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή