Μιλφειγ με άρωμα λεμονιού κ καραμελας
Διαγωνισμός
Υλικά

1 πακέτο Σφολιατίνια
1 πακέτο Άνθος Αραβοσίτου με άρωμα λεμονιού Γιώτης
1 πακέτο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ Γιώτης
Γάλα όσο γράφουν και οι δύο συσκευασίες κρέμας συνολικά
Ξύσμα από ένα λεμονι
5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 αβγά χωρισμένα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Για γαρνίρισμα :
1 κουτί σαντιγί Γιώτης
Λίγη ζάχαρη για τη σαντιγί
Σπασμένα Σφολιατίνια
Ζάχαρη αχνη
Σιρόπι καραμέλας Γιώτης

Εκτέλεση:
1. Παρασκευάζουμε το Άνθος Αραβοσίτου λεμόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας προσθέτοντας 5-6 κουταλιές ζάχαρη.
2. Μόλις πήξει η κρέμα ρίχνουμε το γάλα που αντιστοιχεί στην κρέμα Μιλφέιγ στην ίδια κατσαρόλα καθώς ως και τη σκόνη Μιλφέιγ και ανακατεύουμε ωσότου πήξει ξανά το μίγμα.
3. Αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε στην κρέμα το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει και να «χαθεί» στην κρέμα. Προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους ανακατεύοντας ζωηρά και τα ασπράδια που έχουμε χτυπήσει σε σφιχτή μαρέγκα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα ακόμη πιο ζωηρά να μη κόψει.
4. Ολοκληρώνουμε με το ξύσμα λεμονιού και ξαναβάζουμε στο μάτι να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε εντελώς από τη φωτια
5. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ μια σειρά Σφολιατίνια και χύνουμε από πάνω την κρέμα. Φτιάχνω όσες σειρές Σφολιατίνια - Κρέμα θέλω αλλά φροντίζω ν τελειώσω με κρέμα.
6. Χτυπάω τη σαντιγί Γιώτης με λίγη ζάχαρη για ν σφίξει και τη στρώνω πάνω από το γλυκό. Θρυματίζω Σφολιατίνια και τοποθετώ για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο. (Ιδανικά 12+)
7. Σερβίρω πασπαλίζοντας άχνη ζάχαρη και ρίχνοντας σιρόπι καραμέλας....
... ΚΑΛΗ ΌΡΕΞΗ...
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή