Υλικά
•1 λιτρο γάλα
•200γρ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής γιωτης με γευση πραλινα
•200 γρ. κρεμα ζαχαροπλαστικής γιωτης τσιζκεικ
•Βαση για τούρτα σοκολατενιες γιωτης 3 τεμάχια
• 3-4 κουταλιές σούπας κρέμα τυρί
•κουβερτούρα γαλακτος σε σταγόνες γιωτης
• μια χούφτα φουντούκια
• 3-4 κουταλια σουπας ζάχαρη
•κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη
•λίγες σταγόνες λάδι
Εκτέλεση:
• σε ένα μπολ βάζω την κρέμα ζαχαροπλαστικής τσιζκεικ και προσθέτω 500 ml γάλα κρύο . Ανακατεύω μέχρι να γίνει μία Κρέμα
• Σε ένα μπολ βάζω την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γευση πραλίνα και προσθέτω 500 ml κρύο γάλα. Ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει μία κρέμα. Ύστερα προσθέτω 3-4 κουταλιές της σούπας κρεμα τυρι και ομογενοποιώ με το μίξερ η ενα φουέ (αυγοδαρτης)
•Τέλος βάζω αντικολλητικο χαρτι στο τσερκι γυρω γυρω και βαζω 2 τεμ. Σοκολατένια βάση σε ενα τσέρκι 28ρι . Προσθέτω την κρέμα τσιζκεικ και βαζω στο ψυγειο για 20 λεπτά.
• βγάζω απο το ψυγείο και προσθέτω την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση πραλίνα , το αφηνω για 20 λεπτα στο ψυγείο.
• προσθέτω σε ενα μπολ βραστο νερο απο τον βραστηρα και τοποθετώ το φακελάκι με τις σταγόνες μέσα στο μπολ χωρίς να το ανοίξω και αφήνω για λίγη ώρα.
• Ύστερα ανοίγω το φακελάκι και το βαζω μεσα σε ενα μπολ και προσθετω λιγες σταγόνες λάδι . Ανακατεύω.
• προσθέτω το γλασο πανω απο τις κρέμες και το στρωνω ομοιόμορφα στο τσέρκι. Αφήνω στο ψυγείο μεχρι να παγώσει το γλασο καλά.
Για τα καραμελωμένα φουντουκια
• Σε ενα τηγάνι προσθετω τα φουντούκια και την ζάχαρη της συνταγής . Ανακατεύω μεχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελωσουν τα φουντούκια .
•κλεινω το μάτι και αφηνω να κρυωσουν λιγο .
• προσθέτω με ενα κόσκινο μικρό στο μισό τσιζκεικ το κίτρινο χρώμα.
•τοποθετώ ομοιόμορφα και τα καραμελωμένα φουντούκια και είμαστε έτοιμη να το σερβίρουμε.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ