Οικογενειακό γεμιστό σοκολατοφραουλένια καπ κέικ
Διαγωνισμός
Υλικά

Υλικά για το καπ κέικ
*2 φλιτζάνια ζάχαρη
*2 φλιτζάνια βούτυρο
*4 αυγά
*1 κ.γ μπέικιν παάουτερ Γιώτης
*1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
*1 φλιτζάνι κακάο Γιώτης
*2 φλιτζάνια φαρίνα που φουσκώνει μόνη της Γιώτης

Υλικά για την γέμιση
*1 κουβερτούρα γάλακτος Γιώτης
*1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
*1 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα
*φακελάκι σταγόνες σοκολάτας με γευση φράουλας

Υλικά για το εξωτερικό σοκολατοφραουλένιο κέλυφος
*1 σοκολάτα κουβερτούρα
*1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας με γεύση φράουλας Γιώτης
*1 1/2 κρέμα γάλακτος

Υλικά για το γαρνίρισμα
*1 creme Γιώτης
*2 φλιτζάνια γάλα πλήρες
*1 φλυτζάνι ζαχαρούχο γάλα
*4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
* κας κας ροζ για την διακόσμηση

Θέλει ειδική φόρμα για μεγάλο καπ κεικ που την βρίσκεις σε μαγαζιά με είδη ζαχαροπλαστικής. Ειναι απο υλικό σιλικόνης.

Εκτέλεση:
*Κεικ
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια μαρέγκα
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει,βάζουμε στην συνέχεια τους κρόκους και συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτουμε το κακάο,τον χυμό πορτοκάλι,την μαρέγκα και σταδιακά το μπεικιν παουτερ και την φαρίνα.
Το βάζουμε στην ειδική φόρμα και το ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
*Γέμιση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μετά βάζουμε μέσα την σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Βάζουμε σε ζεστό νερό το περιτύλιγμα με τις σταγόνες σοκολάτας με γεύση φράουλα μέχρι να λιώσουν. Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα.
Ανοίγουμε μια τρύπα στην μέση του κέικ και προσθέτουμε την ζεστή μαρμελάδα. Κάνουμε μικρές τρυπούλες απο πάνω και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος με την σοκολάτα που έχουμε φτιάξει μέχρι να απορροφηθεί.Επίσης περιχύνουμε απο πάνω τις σταγόνες που εχουν λιώσει
*Κέλυφος
Κάνουμε την ίδια διαδικασία που κάναμε με την σοκολάτα και τις σταγόνες στην γέμιση και μετά περιχύνουμε και τα δύο μέσα στην φόρμα γύρω γύρω μεχρι να καλύψουμε την φόρμα την βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 1ωρα. Ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε μέσα στο κελυφος το κέικ
*Γαρνίρισμα
Χτυπάμε την creme Γιώτης και προσθέτουμε το γάλα,το ζαχαρούχο γάλα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Δημιουργήτε μια κρέμα πηχτή στην υφή της. Την τοποθετούμε στην ειδική φόρμα και την βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 1ωρα. Ξεφορμάρουμε και το τοποθετούμε απο πάνω απο το καπ κεικ το γαρνίρουμε με το κας κας.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή