Διαγωνισμός
Υλικά

1 φάκελο άνθος αραβοσίτου Γιώτης με γεύση καραμέλα στιγμής
3κ.σ. κούσταρ πάουντερ Γιώτης με γεύση βανίλια
1 φάκελο γκαρνί ζαχαροπλαστικής Γιώτης με γεύση βανίλια στιγμής
Σιρόπι καραμέλα Γιώτης
80 γρ. ζάχαρη
5 μπανάνες κανονικές
2 μπανάνες ώριμες(οχι μαύρες)
970mL. γάλα
5 στάγονες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής(προαιρετικά)
1/4 κ.γ. αλάτι
Για τη βάση :
250 γρ. τριμμένο μπισκότο Γιώτης
125 γρ. βούτυρο

Για τη διακόσμηση:
500 γρ .ζάχαρη (περίπου)
20 γρ.κόκκους καφέ espresso
5 γρ. καφέ σε σκόνη
20 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:
Σε μπεν-μαρί ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει καλά να μη βλέπουμε κομματάκια(προσοχή,όχι να βράσει).Ρίχνουμε το τριμμένο μπισκότο σε μια φόρμα στρόγγυλη με αποσπώμενη αντικολλητική βάση 22εκ. και από πάνω περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο να πάει παντού.Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφού υγραθεί όλο το μπισκότο μας το στρώνουμε καλά να έχει ίδια ποσότητα μπισκότου.Το βάζουμε στο ψυγείο.Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις 2 ώριμες μπανάνες και μαζί με 70ml γάλα τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.Μετράμε 350 ml. γάλα και βάζουμε τα 250 ml. στην κατσαρόλα στη χαμηλή φωτιά.Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα βαθύ μπολ μαζί με 3 κ.σ. κούσταρ πάουντερ Γιώτης με γεύση βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.Αφού διαλυθεί ρίχνουμε και τον πολτό της μπανάνας που έχουμε φτιάξει.Όλο μαζί το σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα μαζί με τα 80 γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε με ενα σύρμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε μέσα 5 σταγόνες ζαχαροπλαστικής κίτρινο χρώμα και ανακατεύουμε καλά.Το αφήνουμε να κρυώσει.Σε ένα μπολ βάζουμε 350ml. γάλα και ρίχνουμε το περιεχόμενο του άνθος αραβοσίτου Γιώτης με γέυση καραμέλα.Χτυπάμε το μίγμα στο μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.Το αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε 200ml. γάλα κρύο και προσθέτουμε το γκαρνί ζαχαροπλαστικής Γιώτης.Το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να πήξει και να στέκεται στο μπολ περίπου 5 λεπτά.Όχι παραπάνω γιατί θα μας κόψει.Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να στήσουμε το γλυκό.Σε μια λαδόκολλα ρίχνουμε 150γρ. ζάχαρη μαζί με το αλάτι και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς αφήνουμε να πάρει χρώμα για 8-10 λεπτά.Κόβουμε 4 μπανάνες σε ροδέλες ίσες και τις ρίχνουμε μες τη λαδόκολλα ανακατεύοντας να πάει παντού η λιωμένη ζάχαρη.Αφήνουμε αλλα 5-7 λεπτά και μόλις καραμελώσει το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.Σε μια άλλη λαδόκολλα στρώνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα καραμέλας.Τη βγάζουμε να φτιάξουμε τα σχέδια μας. Σε μια άλλη λαδόκολλα παίρνουμε απο τη καραμέλα που φτιάξαμε και με ενα πιρούνι τραβάμε γραμμές ρίχνουμε σταγόνες ότι μας αρέσει.Αφήνουμε την υπόλοιπη στην λαδόκολλα και περιμένουμε να κρυώσει.Πρέπει να γίνει γρήγορα η διαδικασία με το πιρούνι γιατί κρυώνει πολύ γρήγορα.Βγάζουμε το μπισκότο μας και τη σαντιγύ από το ψυγείο και μαζί με τις κρέμες στήνουμε το γλυκό μας.Πάνω απο το μπισκότο ρίχνουμε σιρόπι καραμέλας Γιώτης μια καλή στρώση.Ρίχνουμε από πάνω τη κρέμα καραμέλα στρώνοντας καλά και αμέσως τη κρέμα μπανάνα.Απλώνουμε τις καραμελωμένες μπανάνες σχηματίζοντας κύκλους και από πάνω βάζουμε τη σαντιγύ.Βγάζουμε την αποσπώμενη βάση και στρώνουμε τυχόν ατέλειες.Με μια σπάτουλα στρώνουμε την επιφάνεια με τη σαντιγύ να είναι ομοιόμορφη γιατί εκεί θα διακοσμήσουμε το γλυκό μας.Σπάμε τα κομμάτια της καραμέλας που κρατήσαμε στη λαδόκολλα σε τετραγωνάκια.Δε μας ενοχλεί καθόλου που δεν είναι ομοιόμορφα.Παίρνουμε ένα ένα και τα βάζουμε γύρω απο το γλυκό μας.Από πάνω ρίχνουμε τα κομμάτια καραμέλας που φτιάξαμε με το πιρούνι τη σκόνη και τους κόκκους καφέ και τη κουβερτούρα αφού την έχουμε ξύσει με ένα μαχαίρι.Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.Το γλυκό μας είναι έτοιμο.Καλή σας απόλαυση!!!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή