ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Σοκολατόπιτα με γκανάζ σοκολάτας
Διαγωνισμός
Υλικά

Για την σοκολατόπιτα
4 Αυγά
350γρ ζάχαρη
115γρ βούτυρο λιωμένο
240ml γάλα ή ξυνόγαλο
270γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΙΣ
1 φακελακι μπέικιν παουντερ ΓΙΩΤΙΣ
30γρ κακάο ΓΙΩΤΙΣ
Λικέρ πορτοκάλι , κονιάκ ή ότι άλλο αρωματικό θέλετε
Για την γκανάζ
500ml γάλα
300γρ κουβερτούρα ΓΙΩΤΙΣ
*προαιρετικά φέτες πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού για το στόλισμα.

Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο.
Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνω το βούτυρο ζεστό αλλά όχι καυτό, το γάλα και το ποτό και ανακατεύω καλά.
Ενσωματώνω τα δύο μείγματα (Στερεά και υγρά).
Βουτυρώνω και πασπαλίζω κακάο ένα πυρέξ και ρίχνω μέσα το μείγμα μου.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45-50 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα και λιώνω μέσα την κουβερτούρα.
Ρίχνω την γκανάζ στο κέικ, αφού το κόψω σε κομμάτια και το τρυπήσω καλά παντού για να πιεί καλά την γκανάζ.
Το αφήνω για 2ώρες να απορροφηθεί καλά.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή