ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Θεϊκή πάστα ταψιού!!
Διαγωνισμός
Υλικά

Για το παντεσπάνι:
6 αβγά
6 κουτ. Σούπας ζάχαρη (κοφτές)
6 κουτ. Σούπας Φαρίνα Γιώτης (κοφτές)
4 κουτ. Σούπας κακάο Γιώτης (γεμάτες)
4 κουτ. Σούπας ηλιέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σ κονιάκ
1 κ.γ χυμό λεμόνι
Για την κρέμα:
2 ΓΙΩΤΗΣ Creme κρύες από το ψυγείο
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
Για την γκανάζ σοκολάτας:
200γρμ κουβερτούρα με 54% κακάο Γιώτης (ψιλοκομμένη)
150γρμ γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)
1 κ.σ μέλι

Εκτέλεση:
Παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι ν αφρατέψουν και προσθέτω τη βανίλια. Προσθέτω το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν αφού τα έχω κοσκινίσει και τέλος το ηλιέλαιο. Αδειάζω σε βουτυρωμένο βαθύ ταψάκι 35×30 περίπου και ψήνω στους 180° αντιστάσεις για περίπου 10'. Βράζω και το σιρόπι 2-3' και όταν κατεβάσω προσθέτω το κονιάκ. Ρίχνω καυτό το σιρόπι στο καυτό γλυκό.Αφήνω να κρυώσει.
Κρέμα:
Χτυπάω τις 2 κρέμες μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνω το ζαχαρούχο και τη βανίλια. Απλώνω στο παντεσπάνι και το αφήνω να παγώσει στο ψυγείο για 1 ώρα.
Γκανάζ:
Βράζω το γάλα και ρίχνω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με το μέλι και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνω στην κρέμα. Στο ψυγείο 2-3 ώρες και έτοιμη η θεϊκή πάστα ταψιού!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή