Υλικά
Για το παντεσπάνι:
6 αβγά
6 κουτ. Σούπας ζάχαρη (κοφτές)
6 κουτ. Σούπας Φαρίνα Γιώτης (κοφτές)
4 κουτ. Σούπας κακάο Γιώτης (γεμάτες)
4 κουτ. Σούπας ηλιέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σ κονιάκ
1 κ.γ χυμό λεμόνι
Για την κρέμα:
2 ΓΙΩΤΗΣ Creme κρύες από το ψυγείο
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
Για την γκανάζ σοκολάτας:
200γρμ κουβερτούρα με 54% κακάο Γιώτης (ψιλοκομμένη)
150γρμ γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)
1 κ.σ μέλι
Εκτέλεση:
Παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι ν αφρατέψουν και προσθέτω τη βανίλια. Προσθέτω το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν αφού τα έχω κοσκινίσει και τέλος το ηλιέλαιο. Αδειάζω σε βουτυρωμένο βαθύ ταψάκι 35×30 περίπου και ψήνω στους 180° αντιστάσεις για περίπου 10'. Βράζω και το σιρόπι 2-3' και όταν κατεβάσω προσθέτω το κονιάκ. Ρίχνω καυτό το σιρόπι στο καυτό γλυκό.Αφήνω να κρυώσει.
Κρέμα:
Χτυπάω τις 2 κρέμες μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνω το ζαχαρούχο και τη βανίλια. Απλώνω στο παντεσπάνι και το αφήνω να παγώσει στο ψυγείο για 1 ώρα.
Γκανάζ:
Βράζω το γάλα και ρίχνω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με το μέλι και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνω στην κρέμα. Στο ψυγείο 2-3 ώρες και έτοιμη η θεϊκή πάστα ταψιού!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ