ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
ΜΙΛΣΙΝΟ (μιλφειγ♡βυσσινο)
Διαγωνισμός
Υλικά

*1 πακέτο κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ με
600ml κρύο γάλα , πλήρες
*1 κουτί garni ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ βανίλια με 400 ml κρύο γάλα
1 πακέτο τριμμένο μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
2 φύλλα σφολιάτας
1 κούπα άχνη ζάχαρη
*Για το μείγμα με τα βύσσινα:
1 σιρόπι βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ
1 κουτί κομπόστα βύσσινα 425gr
600 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας κάστερ πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
1 φακελάκι ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ
Για τη διακόσμηση:
Άχνη και σιρόπι βύσσινο

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο φούρνο τα φύλλα σφολιάτας, αφού πρώτα τα έχουμε τρυπήσει με ένα πιρούνι και τα ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.
Ενώ ψήνονται τα φύλλα , σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε τα βύσσινα κομμένα σε μικρότερα κομμάτια , 3 κούπες νερό (600 ml) , τα 2\3 από το σιρόπι βύσσινο Γιώτης , το κάστερ πάουντερ και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Σε ένα μπολάκι έχουμε μαλακώσει τα φύλλα ζελατίνης. Μόλις πέσει η θερμοκρασία του, ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης και αφού ανακατέψουμε μέχρι να διαλυθούν το τοποθετούμε στο ψυγείο ωσότου πήξει.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέιγ με 600 ml κρύο γάλα μέχρι να είναι ετοιμη. Όταν είναι έτοιμη την τοποθετούμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια χτυπάμε τα 2 φακελάκια σαντιγί Γιώτης garni σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ρίχνουμε στο μείγμα 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι βύσσινο και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Για τη σύνθεση
Τοποθετώ το 3\4 του φύλλου στο σκεύος και πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.
Απλώνω μια στρώση κρέμα μιλφέιγ ( αφήνοντας περίπου 4 κουταλιές τις σούπας) και περιχύνω με λίγο σιρόπι βύσσινο.
Πασπαλίζω με ένα μείγμα από το τριμμένο μπισκότο , το 1\4 του φύλλου που είχε περισσέψει, θρυμματισμένο, και 2 κουταλιές τις σούπας άχνη ζάχαρη. Τα έχω ανακατέψει όλα μαζί από πριν.
Στη συνέχεια τοποθετώ το μείγμα βύσσινο αφού πρώτα το ανακατέψω για να χάσει το σχήμα του.
Συνεχίζω με μια στρώση της Γιώτης garni ανακατεμένη με την κρέμα μιλφέιγ που είχα αφήσει.
Τέλος, θρυμματίζω το 2ο φύλλο σφολιάτας και το τοποθετώ ακανόνιστα από πάνω πασπαλίζοντας το με άχνη ζάχαρη.
Αφού παγώσει είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Καλή επιτυχία!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή