Mπουγάτσα διαφορετική με Άνθος Αραβοσίτου βανίλια και μαρμελάδα ροδάκινο
από την Ντίνα Νικολάου
Διαγωνισμός Διαγωνισμός
Δώσε την ψήφο σου στη συνταγή:
Υλικά ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 2 ώρες στο ψυγείο
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 20 λεπτά
ΣΚΕΥΗ: Ένα ταψάκι διαμέτρου 18εκ.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
250 γρ. Κορν Φλέικς fytro
200 γρ. Ζάχαρη Καστανή fytro
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. κανέλα σε πούδρα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
2 φακέλους (43 γρ.) Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Βανίλια
4 κ.σ. μαρμελάδα ροδάκινο fytro
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
1320 ml γάλα φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο


Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της βάσης, θρυμματίζοντας ελαφρά τα κόρν φλέικς. Ετοιμάζουμε τους 2 φακέλους Κρέμα Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ προσθέτοντας τη ζάχαρη και το γάλα, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνουμε τα 2/3 από το μίγμα με τα Κορν Φλέικς στον πάτο του ταψιού και προσπαθούμε να καλύψουμε μέχρι τη μέση περίπου τις πλευρές του ταψιού.

Απλώνουμε πάνω στη βάση των Κορν Φλέικς την Κρέμα Άνθος Αραβοσίτου. Σκορπίζουμε σε διάφορα σημεία τη μαρμελάδα ροδάκινου fytro. Σκεπάζουμε την κρέμα με το υπόλοιπο μίγμα των Κορν Φλέικς.

Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να πάρει η επιφάνεια του γλυκού ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.

TIP: Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ