Κέϊκ αμυγδάλου
από την Ντίνα Νικολάου
Διαγωνισμός Διαγωνισμός
Δώσε την ψήφο σου στη συνταγή:
Υλικά ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30 λεπτά . ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 45 λεπτά
ΣΚΕΥΗ: Φόρμα κέικ στρογγυλή

Υλικά για κέικ 8 μερίδων:
3 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
100 γρ. ζάχαρη καστανή λεπτή Fytro
100 γρ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
100 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
180 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
150 γρ. αμυγδαλόψυχα σε πούδρα
100 γρ. φιλέ αμυγδάλου για την επιφάνεια του κέικ
200 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι κομμένα στη μέση
100 γρ. κράνμπερυ
10 γρ. βούτυρο για τη φόρμα
20 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ για τη φόρμα
100 γρ. κεράσια για τη διακόσμηση. Για την κρέμα
1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση ΤΣΗΖΚΕΪΚ ΓΙΩΤΗΣ
500 ml φρέσκο γάλα. Για το γλάσο
1 φάκελο Σοκολάτα με γεύση Φράουλα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
20 ml γάλα φρέσκο
20 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη


Εκτέλεση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε τη φόρμα για κέικ και την πασπαλίζουμε με Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ. Γυρίζουμε μερικές στροφές τη φόρμα μέχρι να την αλευρώσουμε καλά και πετάμε την περίσσια της φαρίνας. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το χυμό πορτοκάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα προσθέτουμε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και την αμυγδαλόπουδρα. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και βυθίζουμε τα κεράσια και τα κράνμπερυ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κέικ με το φιλέ αμυγδάλου. Μεταφέρουμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει σε μία σχάρα. Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση ΤΣΗΖΚΕΪΚ ΓΙΩΤΗΣ, χτυπώντας στο μίξερ το περιεχόμενο του φακέλου με 500 ml γάλα για 5 λεπτά. Ετοιμάζουμε το γλάσο Σοκολάτας με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ βάζοντας 20 ml (2 κουταλιές) γάλακτος στη φωτιά, να πάρει μία βράση. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη Σοκολάτα με γεύση Φράουλα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ (χωρίς να την έχουμε λιώσει) και το βούτυρο ή την μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Αναμειγνύουμε το γλάσο Σοκολάτας με γεύση Φράουλα με την Κρέμα ΤΣΗΖΚΕΪΚ ΓΙΩΤΗΣ Κόβουμε το κέικ στη μέση και το χωρίζουμε σε δυο ισομερή κομμάτια. Βάζουμε τη μισή κρέμα πάνω στο ένα κομμάτι κέικ και σκεπάζουμε με το άλλο. Με την υπόλοιπη κρέμα γαρνίρουμε το κέικ όπως επιθυμούμε. Στολίζουμε με κεράσια και σερβίρουμε.

Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ