Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ροδάκινα
από την Ντίνα Νικολάου
Διαγωνισμός Διαγωνισμός
Δώσε την ψήφο σου στη συνταγή:
Υλικά ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά
ΣΚΕΥΗ: Μία μικρή στενόμακρη φόρμα του κέικ

Υλικά για 6 μερίδες:
1 φάκελο Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
¾ φλιτζανιού Σιρόπι Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
400 ml γάλα φρέσκο
200 ml κρέμα γάλακτος
1 συσκευασία 250 γρ. ΓΙΩΤΗΣ Crème
1 κομπόστα ροδάκινα
3 φρέσκα ροδάκινα για τη διακόσμηση
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή Fytro
1 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο ή μέντα για τη διακόσμηση
½ φλιτζάνι Σιρόπι Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ για τη διακόσμηση


Εκτέλεση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ με το Σιρόπι Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ (¾ φλιτζανιού). Στρώνουμε το μείγμα που προκύπτει στον πυθμένα της φόρμας που την έχουμε καλύψει με πλαστική μεμβράνη. Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ χτυπώντας στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε στο μίξερ την ΓΙΩΤΗΣ Crème μέχρι να αφρατέψει και όταν είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε κoρνέ ζαχαροπλαστικής. Στη φόρμα, πάνω από το μείγμα του τριμμένου μπισκότου με το σιρόπι σοκολάτας, βάζουμε τα ροδάκινα κονσέρβας, καλά στραγγισμένα, σε ένα στρώμα. Σκεπάζουμε με την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτας. Ισιώνουμε την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού και στολίζουμε σε ροζέτες την ΓΙΩΤΗΣ Crème με τη βοήθεια του κορνέ. Παγώνουμε την τουρτίτσα για 2 ώρες στο ψυγείο. Την ώρα του σερβιρίσματος, κόβουμε τα φρέσκα ροδάκινα σε φετάκια και τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Στολίζουμε την τουρτίτσα με τα φετάκια ροδάκινου και τα φυλλαράκια δυόσμου. Τέλος, περιχύνουμε την τουρτίτσα με το Σιρόπι Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ