Σαρλότ με κρέμα βανίλιας και φρούτα εποχής
από την Ντίνα Νικολάου
Διαγωνισμός Διαγωνισμός
Δώσε την ψήφο σου στη συνταγή:
Υλικά ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 8 ώρες
ΣΚΕΥΗ: Μια ειδική φόρμα για σαρλότ ή μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκατοστών και ύψους 8 εκατοστών

ΥΛΙΚΑ:
1/2 φλιτζ. τσαγιού Σιρόπι Praline Dream ΓΙΩΤΗΣ
200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
1 φάκελο Κρέμα Ζαχα- ροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελο (100 γρ.) Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
600 ml γάλα
6 βανίλιες ώριμες (αλλά όχι μαλακές) κομμένες σε κυβάκια
100 γρ. Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελο Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση:
Ντύνουμε εσωτερικά τη φόρμα για σαρλότ ή τη φόρμα με αποσπώμενο πάτο με διάφανη μεμβράνη, εφαρμόζοντάς την καλά στα τοιχώματα και τον πυθμένα και φροντίζοντας να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα. Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια και του φακέλου Garni με 600 ml κρύο γάλα, μέχρι να σφίξει το μίγμα. Σε ένα βαθύ πιάτο, αδειάζουμε το Τριμμένο Μπισκότο και ρίχνουμε μέσα τα κυβάκια βανίλιας. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια για να κολλήσει το μπισκότο πάνω στα κομμάτια βανίλιας.

Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο αδειάζουμε μισό φλιτζάνι από το Praline Dream. Ακουμπάμε τα σαβαγιάρ από τη μέσα πλευρά (την ίσια και όχι την κυρτή) και τα βουλιάζουμε μέσα στο σιρόπι, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Τοποθετούμε τα σαβαγιάρ σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο, στα τοιχώματα της φόρμας με την πλευρά που έχει το σιρόπι να κοιτάζει προς τα μέσα. Ό,τι απομείνει από τα σαβαγιάρ, το σπάμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στον πάτο.

Περιχύνουμε στο πιάτο το υπόλοιπο Praline Dream που έχει απομείνει. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τα μπισκοτένια κυβάκια βανίλιας. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα, την οποία στρώνουμε καλά και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα μπισκοτένια κυβάκια βανίλιας. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και παγώνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Την ώρα του σερβιρίσματος, ξεφορμάρουμε τη σαρλότ, λιώνουμε σε μπεν μαρί τις Σταγόνες Κουβερτούρας και περιχύνουμε.

ΤΙΡ: Αντί για βανίλιες μπορείτε να
χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα
της αρεσκείας σας.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ