ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Μπριός αφράτη γεμιστή με κρέμα
από την Ντίνα Νικολάου
Διαγωνισμός Διαγωνισμός
Δώσε την ψήφο σου στη συνταγή:
Υλικά ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ : 30 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 2 ώρες
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 30 λεπτά
ΣΚΕΥΗ: Μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκατοστών

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ:
Για τη μπριός: 300 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
15 γρ. Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
3 αυγά ολόκληρα και 1 κρόκο αυγού για το άλλειμα
1/2 κ. γλ. αλάτι
150 γρ. βούτυρο μαλακό
45 γρ. ζάχαρη
1 ακέρωτο λεμόνι
100 γρ. ζάχαρη σε χοντρούς κόκκους
Για την κρέμα:
1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
400 ml γάλα
1 συσκευασία 250 γρ. ΓΙΩΤΗΣ Crème
200 γρ. Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ



Εκτέλεση:
Λιώνουμε την Κουβερτούρα Γάλακτος σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής και την ΓΙΩΤΗΣ Crème σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ενώνουμε τις δύο κρέμες με τη λιωμένη Κουβερτούρα Γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά και μεταφέρουμε το μίγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Βάζουμε το κορνέ στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα. Βάζουμε στοv κάδο του μίξερ τη Φαρίνα, τη Μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα αυγά. Χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ, για 5 λεπτά ακόμη.

Παίρνουμε τη ζύμη από το μίξερ και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο πάχους 1,5 εκατοστού και διαμέτρου 20 εκατοστών. Μεταφέρουμε το φύλλο ζύμης σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο που την έχουμε ντύσει με αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 2 ώρες.

Όταν φουσκώσει η ζύμη την αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που τον έχουμε δυαλύσει με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό. Πασπαλίζουμε με τη χοντρή ζάχαρη. Ψήνουμε τη μπριός στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν ψηθεί αποσύρουμε τη μπριός από το φούρνο, την ξεφορμάρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει την κόβουμε σε δύο ισομερείς δίσκους κατά μήκος.

Σε μία πιατέλα τοποθετούμε το κάτω μέρος της μπριός -τον πρώτο δίσκο- και πάνω στρώνουμε με το κορνέ την κρέμα που έχουμε ετοιμάσει και παγώσει στο ψυγείο. Σκεπάζουμε με το πάνω μέρος της μπριός και βάζουμε τη γεμιστή μπριός στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.

Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ