Φραουλογλυκό φούρνου με κρέμα και σοκολάτα
από την Ντίνα Νικολάου
Διαγωνισμός Διαγωνισμός
Δώσε την ψήφο σου στη συνταγή:
Υλικά
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 35 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1,5 ώρα
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 35 λεπτά
ΣΚΕΥΗ: Μία φόρμα διαμέτρου 20 εκατοστών

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
200 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
½ φάκελο (4 γρ.) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελο Σοκολάτα Τρούφα ΓΙΩΤΗΣ για την κρέμα
1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
80 γρ. ζάχαρη
90 γρ. βούτυρο μαλακό
1 αυγό ολόκληρο και 1 κρόκος για το άλειμμα
½ κ.γλ. αλάτι
400 ml γάλα κρύο
250 γρ. φράουλες πλυμένες, στεγνωμένες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
250 γρ. Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
150 ml κρέμα γάλακτος
30 γρ. γλυκόζη
40 γρ. βούτυρο
300 γρ. φράουλες πλυμένες, στεγνωμένες



Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε στο μίξερ με τον γάντζο τη Φαρίνα, το Μπέικιν Πάουντερ, τη Σοκολάτα Τρούφα, το αυγό, το αλάτι, το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μία μπάλα γύρω από τον γάντζο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό όταν χτυπάμε το μίγμα, για να ομογενοποιηθεί καλύτερα η ζύμη. Παίρνουμε τη ζύμη και την τυλίγουμε σε μπάλα, σε πλαστική μεμβράνη. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1,5 ώρα. Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, παίρνουμε τα 2/3 και τη στρώνουμε στον πυθμένα και στα τοιχώματα βουτυρωμένης φόρμας διαμέτρου 20 εκατοστών. Απλώνουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε και βυθίζουμε τις φράουλες. Με τη ζύμη που έμεινε κάνουμε λωρίδες και σκεπάζουμε την κρέμα με τις φράουλες σχηματίζοντας με τις λωρίδες ζύμης το σχήμα της πάστα φλώρας. Αλείφουμε τις λωρίδες ζύμης με τον κρόκο του αυγού και ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Όταν ψηθεί αποσύρουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας. Ψιλοκόβουμε την Κουβερτούρα Γάλακτος. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος την κουβερτούρα και ανακα- τεύουμε μέχρι να λιώσει. Μετά προσθέτουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γυαλίσει η γκανάς. Την ώρα του σερβιρίσματος περιχύνουμε το γλυκό με τη γκανάς σοκολάτας και στολίζουμε με φράουλες.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ