Υλικά
*Για τη βάση:
1 συσκευασία Βάση για Τούρτα με γεύση σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
100γρ. Σιρόπι ΓΙΩΤΗΣ Praline Dream
8 κ.σ. ζεστό νερό
*Για την κρέμα:
125γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 54% Κακάο
500γρ. ΓΙΩΤΗΣ Crème (2 συσκευασίες)
200γρ. Σιρόπι Praline Dream ΓΙΩΤΗΣ
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
ξύσμα από μισό λεμόνι
2 κ.γ. κονιάκ
4 βανίλιες σκόνη
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
λίγο αλάτι
*Για την επικάλυψη:
250γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 54% κακάο
8 κ.σ. κρέμα γάλακτος
φουντούκια και φράουλες (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Καλύπτουμε με λαδόκολλα την επιφάνεια ενός ταψιού με αποσπώμενο πάτο και τοποθετούμε μέσα το πρώτο παντεσπάνι.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το Σιρόπι Praline Dream ΓΙΩΤΗΣ με το ζεστό νερό. Αλείφουμε με πινελάκι λίγο από το μίγμα στη βάση, ώστε να απορροφηθεί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για κάθε βάση που βάζουμε στο ταψί.
Σ' ένα άλλο μπολ χτυπάμε το ΓΙΩΤΗΣ Crème για 5-6 λεπτά, μέχρι να διογκωθεί, προσθέτοντας στην πορεία τις βανίλιες, το κονιάκ και 2 πρέζες αλάτι.
Χωρίζουμε την κρέμα σε δύο ίσα μέρη.
Λιώνουμε την Κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη ρίχνουμε μαζί με τη λιωμένη Κουβερτούρα στο πρώτο μέρος και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί, πάνω από την πρώτη βάση και καλύπτουμε με την επόμενη.
Στο δεύτερο μέρος ρίχνουμε το Σιρόπι Praline Dream και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σχεδόν όλο το μίγμα στο ταψί, πάνω από τη δεύτερη βάση και καλύπτουμε με την επόμενη. Με το μίγμα που αφήσαμε, καλύπτουμε ίσα-ίσα την τρίτη βάση.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Τέλος, για την επικάλυψη, λιώνουμε την Κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε με το μισό μίγμα την τούρτα και με το υπόλοιπο φτιάχνουμε "φύλλα" από σοκολάτα για την περιφέρεια της τούρτας. Για κάθε φύλλο, απλώνουμε 1 κουταλιά από το μείγμα σε λαδόκολλα σε σχήμα φύλλου.
Αφήνουμε στο ψυγείο την τούρτα και τα φύλλα για ακόμα μία ώρα.
Βγάζουμε την αποσπώμενη περιφέρεια από το ταψί και τοποθετούμε τα φύλλα γύρω-γύρω στην τούρτα μας.
Στολίζουμε την τούρτα με φουντούκια και φράουλες.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ